CM Qatar 2022

CM Qatar 2022 (n.r. Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022) are loc în perioada 20 noiembrie 2022 - 18 decembrie 2022

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 se află la cea de-a 22-a ediție și pentru prima dată când se desfășoară într-o țară din Orientul Mijlociu. 

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022 are loc, de altfel, pentru prima dată într-o țară majoritar musulmană. Tot pentru prima dată se întâmplă și ca această competiție sportivă să nu aibă loc în perioada verii, ci iarna, pentru că nu mai atât de cald. 

De obicei, Campionatul Mondial de Fotbal are loc în lunile iunie-iulie, însă, de această dată, CM Qatar 2022 are loc la sfârșit de noiembrie și se termină la jumătatea lunii decembrie, chiar pe 18, când este și Ziua Națională a Qatarului.

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar se află la ultimul turneu în care vor participa 32 de echipe naționale, inclusă fiind și echipa națională Qatar. La următorul Campionat Mondial de Fotbal, din 2026, vor participa 48 de echipe naționale din întreaga lume. 

Țările participante la CM Qatar 2022

GRUPA A: Ecuador, Olanda, Qatar, Senegal 
GRUPA B: Anglia, Iran, SUA, Țara Galilor 
GRUPA C: Argentina, Mexic, Polonia, Arabia Saudită 
GRUPA D: Australia, Danemarca, Franța, Tunisia 
GRUPA E: Costa Rica, Germania, Japonia, Spania 
GRUPA F: Belgia, Canada, Croația, Maroc 
GRUPA G: Brazilia, Camerun, Serbia, Elveția 
GRUPA H: Ghana, Portugalia, Coreea de Sud, Uruguay

CM Qatar 2022 - acuzații de corupție. Cum s-a ales gazda Campionatului Mondial din Qatar 2022?

Desemnarea gazdei unui campionat mondial se realizează o dată la 8-10 ani, se organizează un congres FIFA, ceea ce s-a întâmplat și în 2009, în cazul Qatar și Rusia. În 2009, a fost prima și singura dată în istorie când s-au ales două campionate mondiale în aceeași zi, respectiv Rusia 2018 și Qatar 2022.

În ambele cazuri ( n.r. campionatele mondiale: Rusia 2018 / Qatar 2022) au fost acuzații de corupție, mai exact despre cum s-au desfășurat voturile pentru desemnarea gazdei. Au fost făcute numeroase anchete, însă cea mai zgomotoasă a fost a lui Michael Garcia, care a acuzat FIFA de mușamalizare a dovezilor. Au fost, de asemenea, acuzații de spălare de bani în cazul ambelor campionate mondiale, Rusia și Qatar.

CM 2026 - Mexic, S.U.A și Canada

În 2026, va fi pentru prima dată în istorie când Campionatul Mondial se va juca în trei țări. Decizia a fost luată în 2018 și este influențată de dorința FIFA de a face sportul mai cunoscut și oamenii mai interesați de fotbal. De altfel, și costurile vor fi împărțite. Congresul FIFA pentru desemnarea gazdei Campionatului Mondial de Fotbal are loc o dată la 8-10 ani, tocmai pentru ca țara gazdă să aibă timp să-și construiască stadioane, dar și să îndeplinească toate condițiile impuse de regulament pentru cea mai importantă competiție sportivă din fotbal.
Citește în continuare
image

Ultimele știri despre CM Qatar 2022

calendar ortodox 2021 25 martie bunavestire mihai coman jpeg
POZA PRINCIPALA Louis van Gaal, Getty jpg
Messi, Getty jpg
Karim Benzema, Getty jpg
Argentina, Getty jpg
Adriana Paul (cea care tine trofeul), Getty Images jpg
Buenos Aires, Getty Images jpg
Lionel Messi, Getty jpg
Argentina, Getty jpg
Messi vs  Mbappe, EPA jpg
Croatia Maroc, Getty jpg
Luka Modric, Getty Images jpg
Gavi, Getty jpg
Franta Maroc, Getty jpg
ivana knoll instagram croatia sursa instagram (6) jpg
FotoJet jpg
cub argentina finalista png
luka modric familie (1) jpg
Mitrovic, Getty Images jpg
CM Qatar, site, Getty Images jpg
Cristiano Ronaldo, Getty jpg
ivana knoll (2) jpg
neymar plange brazilia jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
Portar Croatia, Getty jpg
FotoJet jpg
CR7, Getty Images jpg
Istvan Kovacs, Getty Images jpg