Messi sau Mbappé Cine va cuceri cel mai râvnit trofeu de fotbal din lume?

#CM Qatar 2022

După o lună plină meciuri, în care s-au reunit cele mai bune 32 de echipe naționale de pe glob, Argentina și Franța își dau întâlnire pentru marele premiu.

Messi (stânga) s-ar putea retrage în glorie (FOTO: EPA)
Messi (stânga) s-ar putea retrage în glorie (FOTO: EPA)

Confruntarea se va desfășura, duminică, de la ora 17.00, pe TVR 1, când naționalele lui Lionel Messi și Kylian Mbappé se vor duela aprig pentru cel mai râvnit trofeu de fotbal din lume. Ambele echipe au ajuns aici în urma unor victorii categorice în semifinale – sud-americanii au învins Croația cu 3-0, iar Franța a pus la punct Maroc cu 2-0.  
Meciul va fi a 13-a confruntare directă între cele două țări, patru dintre întâlniri desfășurându-se la Campionatul Mondial. Miza este una uriașă pentru ambele echipe: pe deoparte, este foarte probabil ca Lionel Messi, la cei 35 de ani ai săi, să fie la ultima sa ediție din carieră și ridicarea trofeului deasupra capului ar fi un final cum nu se poate mai frumos, iar pe de alta, Franța se regăsește în ipostaza de a-și apăra trofeul, câștigat ediția trecută, împotriva Croației.

În duelurile de până acum, Franța a reușit să câștige în șase dăți, trei dintre partide s-au încheiat la egalitate, iar Argentina s-a impus de tot atâtea ori. La nivel de trofee, bilanțul este unul egal și fiecare țară are câte două titluri mondiale în palmares, iar finala va decide și câștigătorul trofeului Gheata de Aur, unde lupta se dă între Lionel Messi și Kylian Mbappé, coechipieri la echipa de club, dar adversari în finală, fiecare cu câte cinci reușite la Mondial. În spatele lor răsuflă argentinianul Julián Álvarez și francezul Olivier Giroud, cu câte patru goluri înscrise.
Când vine vorba de valoarea loturilor, balanța înclină categoric spre Franța: în timp ce lotul Argentinei este estimat la 645 de milioane de euro, în cazul selecționatei din Hexagon, lucrurile devin categorice: Kylian Mbappé și ai lui ajung la un total de peste un miliard de euro! De altfel,numai atacantul francez este cotat la 160 de milioane de euro, fiind considerat cel mai valoros fotbalist de al această ediție a Campionatului Mondial.

Cluburile care dețin supremația la Mondiale

Ultimii 40 de ani, în care s-au desfășurat Campionate Mondiale, aduc în centrul atenției două cluburi ce au avut permanent jucători care să evolueze în finalele competiției. Este vorba despre o echipă de Germania și una din Italia, Bayern München și Internazionale Milano care, din 1982 și până astăzi, n-au avut nici măcar un ultim act fără fotbaliști legitimați în „curtea” lor. Nici finala din Qatar, de la CM 2022, nu face excepție: argentinianul Lautaro Martínez îmbracă tricoul lui Internazionale Milano și francezii Benjamin Pavard și Dayot Upamecano evoluează la Bayern München. Programul și rezultatele de la CM Qatar 2022 sunt disponibile aici.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net