FIFA rotunjește conturile Barcelonei: câți bani va primi echipa de pe Camp Nou

#CM Qatar 2022

Aflată într-o perioadă foarte dificilă din punct de vedere financiar, FC Barcelona poate întrezări, în sfârșit, luminița de la capătul tunelului. Și asta pentru că gruparea de pe Camp Nou urmează să primească o sumă importantă de bani de la FIFA, de aproape patru milioane de euro, notează „Mundo Deportivo”.

Gavi (9) se numără printre cei 17 fotbaliști care ajută Barcelona la ananghie (FOTO: Getty Images)
Gavi (9) se numără printre cei 17 fotbaliști care ajută Barcelona la ananghie (FOTO: Getty Images)

Concret, echipa blaugrana va fi recompensată pentru cei 17 jucători pe care i-a avut prezenți la CM Qatar 2022, dar și pentru alți șapte fotbaliști care au fost la CM 2022 și, deși nu mai aparțin clubului acum, au îmbrăcat tricoul lui FC Barcelona, în ultimii doi ani și jumătate. Practic, fiecare club primește 10.000 de euro pe zi pentru fiecare jucător sau fost jucător care evoluează la Campionatul Mondial, socotindu-se și perioada dinainte, cea de cantonament.
Numai francezul Ousmane Dembélé îi va aduce peste 350.000 de euro, iar lista celor care o salvează pe FC Barcelona e întregită de Jordi Alba, Sergio Busquets, Alejandro Balde, Pedri, Gavi, Ansu Fati, Marc-André ter Stegen, Frenkie de Jong și Ronald Araújo. Nici situațiile lui Robert Lewandowski, Andreas Christensen, Raphinha și Jules Koundé nu sunt de ignorat, căci Barcelona are și aici de luat o cotă parte.  

Gruparea de pe Camp Nou va primi bani și grație lui Lionel Messi și Antoine Griezmann, dat fiind faptul că aceștia au fost legitimați la club, în vara lui 2020, urmând ca suma să se împartă cu actualele cluburi - Paris Saint-Germain, respectiv Atlético Madrid. Pentru argentinian, clubul catalan va încasa aproximativ 117.000 de euro, iar pentru jucătorul francez peste 146.000 de euro.
Niciodată în istorie clubul de pe Camp Nou nu a dat atât de mulți jucători la un Campionat Mondial - ceea ce este, pe deoparte, motiv de mândrie și, pe de alta, de îngrijorare, dat fiind faptul că antrenorul lui FC Barcelona, Xavi, ar putea fi afectat de oboseala și forțarea fotbaliștilor săi în Qatar.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net