Argentina, prima finalistă de la CM Qatar 2022. Messi doboară record după record

#CM Qatar 2022
Ultima actualizare:

Croația n-a mai avut nicio șansă în fața naționalei lui Lionel Messi și a cedat din toate încheieturile, astfel încât Argentina merge mai departe în ultimul act de la CM Qatar 2022. Sud-americanii s-au impus, marți, cu 3-0 în fața croaților, pe tabelă trecându-și numele Lionel Messi ('34), care a transformat un penalti și Julián Álvarez ('39, '69).

Lionel Messi a doborât încă un record (FOTO: Getty Images)
Lionel Messi a doborât încă un record (FOTO: Getty Images)

Meciul va rămâne drept un reper în palmaresul lui Lionel Messi, care a reușit să egaleze recordul de partide disputate la turneele finale ale Cupei Mondiale de fotbal, nu mai puțin de 25 de apariţii, cumulate în perioada 2006-2022. Astfel, „perla” Argentinei a reușit să îl ajungă pe germanul Lothar Matthäus, care a adunat același număr de confruntări între 1982 și 1998. Mai mult, Lionel Messi a ajuns la 11 goluri marcate la Cupa Mondială, devenind cel mai bun marcator la turneele finale mondiale din istoria selecționatei sale, depășindu-l pe Gabriel Batistuta. „Sunt foarte încântat să văd tot ce se întâmplă. A fost ceea ce ne-am dorit. Oamenii şi familia pe durata turneului de la Campionatul Mondial... A fost ceva incredibil ce am trăit şi mai avem un meci, exact ce ne doream. Le-am cerut oamenilor să aibă încredere în noi. Acest grup este o nebunie! Este încă o finală în care joacă Argentina, cum este momentul să ne bucurăm de tot. În aceste momente, mă gândesc la familia mea. Am spus mereu că sunt totul pentru mine. Cei care mă susţin mereu. Am trecut prin momente grele, dar şi prin momente bune şi, astăzi, am trăit unul spectaculos. Vreau să mă bucur cu ei, cu toţi fanii şi cu cei care sunt în Argentina”, a declarat euforic Lionel Messi, potrivit „Mundo Deportivo”.

De altfel, decarul Argentinei a uimit o lume întreagă, acaparând toate complimentele selecționerului țării sale, Lionel Scaloni: „Ai putea crede că se spune că Messi este cel mai mare din istorie pentru că suntem argentinieni. Dar cred că nu există nicio îndoială. Am şansa să-l antrenez şi să-l văd. Este extraordinar. De fiecare dată când te uiţi la el, provoacă ceva în partenerii săi. Nu doar argentinieni. Este o oportunitate şi un privilegiu să-l antrenez”. Argentinienii vor juca la CM 2022 în finală cu echipa câştigătoare a meciului Franţa-Maroc, în funcție de ce se va întâmpla în partida programată, miercuri, de la ora 21.00. Nici misiunea Croației nu se încheie definitiv încă, urmând ca naționala lui Luka Modrić să evolueze în finala mică, împotriva echipei care va pierde duelul dintre Franța și Maroc. „Trebuie să ne odihnim şi să încercăm să câştigăm următorul meci. Am avut o Cupă Mondială foarte bună şi nu este niciodată o pedeapsă să joci pentru naţională. Este o medalie de bronz în joc, trebuie să ne pregătim pentru că dacă o obţinem este un rezultat bun”, a declarat căpitanul Croației.  Programul și rezultatele de la CM Qatar 2022 sunt disponibile aici.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net