Prima reacție a lui C. Ronaldo, după eliminarea Portugaliei și umilirea sa la Mondial

#CM Qatar 2022
Ultima actualizare:

După ce ultimul an a fost unul foarte dificil pentru Cristiano Ronaldo, simțindu-se pus la zid la echipa sa de club, Manchester United, de la care va pleca în curând, speranțele lusitanului s-au transferat spre națională și CM 2022, acolo unde era hotărât să obțină maximum posibil din ceea ce ar putea fi ultimul Campionat Mondial al carierei sale.

Cristiano Ronaldo a primit foarte greu eliminarea țării sale de la Mondial (FOTO: Getty Images)
Cristiano Ronaldo a primit foarte greu eliminarea țării sale de la Mondial (FOTO: Getty Images)

Doar că planurile lui CR7 n-au coincis cu cele ale selecționerului Fernando Santos la Campionatul Mondial, care a ales să-l lase pe banca de rezerve la câteva confruntări din Qatar, inclusiv la cea sinonimă cu eliminarea Portugaliei din competiție. Totuși, indiferent de alegerile selecționerului, în urmă rămân cifrele incontestabile ale fotbalistului portughez: Cristiano Ronaldo este liderul de selecții, 195, dar și de goluri, 118, pentru naționala sa.

„Cel mai mare vis al meu a fost să câștig Cupa Mondială cu Portugalia. De-a lungul carierei, am reușit să câștig multe trofee importante, inclusiv cu Portugalia, dar să pun numele țării mele pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a fost cel mai mare vis al meu, pentru care am luptat din greu. La cele cinci ediții de Cupă Mondială în care am jucat, am dat mereu tot ce am avut mai bun, alături de mari jucători și încurajat de milioane de portughezi. Eu mereu am dat totul. 

Nu m-am dat niciodată la o parte de la luptă, nu am renunțat niciodată la visul de a câștiga Cupa Mondială. Din păcate, visul s-a încheiat ieri. Nu am vrut să reacționez la cald, știți că s-au spus multe, s-au scris multe, s-au speculat multe, dar vreau să știți că dedicarea mea pentru echipa națională nu s-a schimbat nici măcar o clipă. Am fost mereu un jucător care a luptat pentru obiectivele colective și nu aș întoarce niciodată spatele colegilor mei și țării. Nu mai sunt multe de spus acum.
Mulțumesc, Portugalia! Mulțumesc, Qatar. A fost frumos cât a durat. Acum, sper ca timpul să fie un sfetnic bun și să-i permită fiecăruia să ia cele mai bune decizii”
, a transmis ibericul pe contul său de Instagram. Portugalia a fost eliminată de la CM Qatar 2022 de Maroc, în sferturi, 0-1, toate rezultatele și programul meciurilor rămase fiind disponibile aici

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net