Messi sărbătorește 1.000 de meciuri: „Simt același entuziasm ca prima oară”

#CM Qatar 2022

Victroria Argentinei în fața Australiei, în optimile de finală de la Campionatul Mondial din Qatar a însemnat mult mai mult pentru Lionel Messi, fotbalistul ajuns la 35 de ani, care a bifat meciul cu numărul 1.000 din întreaga sa carieră. Mai departe, naționala lui Messi se pregătește de duelul cu Olanda, din sferturile de finală CM Qatar 2022, când va întâlni, vineri, Olanda.  

Lionel Messi a atins 1.000 de meciuri (FOTO: Getty Images)
Lionel Messi a atins 1.000 de meciuri (FOTO: Getty Images)

Starul argentinian nu a lăsat nemarcat evenimentul, postând pe contul său de Instagram: „O mie de meciuri deja, ce nebunie... Și mereu cu același entuziasm, pe care l-am simțit în primul pe care l-am jucat ca profesionist. Multe mulțumiri tuturor celor care mă însoțesc în această frumoasă călătorie”. 

Lionel Messi se poate mândri că a jucat un număr fabulos de meciuri în tricoul lui FC Barcelona, 778, iar pentru naționala Argentinei a atind deja 169 de partide, debutând la 18 ani. La actuala echipă de club, Paris Saint-Germain, a reușit să strângă 53 de meciuri. La CM 2022, Lionel Messi a marcat trei goluri, ultimul chiar în meciul 1000 al carierei, totalizând nouă reușite și având șanse să-l ajungă pe legendarul Pelé, care numără 12 reușite în tricoul Braziliei și se află pe locul cinci în topul marcatorilor în competiție.

„Am aflat că este al 1000-lea joc al meu, nu ştiam. Profit de aceste momente, trăiesc din plin tot ceea ce trecem şi mă bucur foarte mult că am făcut acest mic pas mai aproape de scopul nostru. Sunt emoţii incredibile să poţi împărtăşi această fericire cu fanii. Sunt acolo pentru fiecare meci, ne încurajează tot timpul şi ştim că şi cei din Argentina sunt alături de noi, chiar dacă nu au putut veni cu toţii. Atmosfera a fost superbă, simțim dragostea pentru echipă. Aveam doar trei zile de odihnă, dar eram foarte entuziasmaţi să cântăm în faţa unui astfel de public, pentru că ne dau energie. Este incredibil”, declarase Lionel Messi, chiar după borna atinsă. Comparativ, Cristiano Ronaldo a înscris, în primele 1.000 de meciuri ale sale, de 725 de ori și a câștigat 31 de trofee, în vreme ce Lionel Messi numără 41 de cupe în palmaresul său. Programul și rezultatele Campionatului Mondial din Qatar sunt disponibile aici

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net