Ei sunt bogații lumii: topul celor mai bine plătiți fotbaliști de pe mapamond

Ultima actualizare:

Crizele financiare par să ierte „sportul rege”, iar cei mai apreciați sportivi ai lumii nu dau impresia să aibă grija zilei de mâine. Le ajută din plin echipele darnice și dispuse să facă orice, ca să-și atragă și mențină aproape cele mai mari nume ale momentului din fotbal. Și, așa cum era de așteptat, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au locurile lor rezervate în clasamentul jucătorilor cu cele mai mari salarii, în acest moment. 

Podiumul jucătorilor cu cele mai mari salarii (FOTO: EPA)
Podiumul jucătorilor cu cele mai mari salarii (FOTO: EPA)

Kylian Mbappé a semnat, în această vară, prelungirea contractului cu Paris Saint-Germain, probabil unul dintre motivele deciziei sale fiind de natură financiară. Căci atacantul de 23 de ani conduce detașat în topul celor mai bine plătiți fotbaliști din lume, încasând fabuloasa sumă de 62 de milioane de euro pe an. Lista motivațiilor care-l mână pe jucătorul francez e întregită de două obiective, mărturisite chiar de el, recent: să devină golgheterul absolut al lui PSG și să cucerească cel mai râvnit trofeu intercluburi, Liga Campionilor. În ambele cazuri pare doar o chestiune de timp, Kylian Mbappé numărând 170 de goluri în tricoul grupării de pe Parc des Princes, cel mai bun marcator din istoria echipei fiind Edinson Cavani, cu un număr rotund, de 200 de reușite.

În mod previzibil, Lionel Messi și-a făcut loc repede în ierarhia celor mai bine remunerați fotbaliști, doar că diferența între poziția secundă pe care o ocupă și liderul anterior menționat este una uriașă. La cei 35 de ani ai săi, argentinianul încasează „doar” 41 de milioane de euro de la PSG, echipă al cărei tricou îl îmbracă de vara anului trecut, după ce a decis, în cele din urmă, să pună capăt lungului drum parcurs la FC Barcelona. În primul sezon său integral în Ligue I, Lionel Messi a rămas cumva în umbra lui Kylian Mbappé, înscriind doar de șase ori în campionatul intern francez, câștigat de echipa sa. Chiar și așa, sud-americanul nu are motive de îngrijorare – oricând ar decide că fotbalul european nu mai este pentru el, cel mai probabil în MLS va avea mereu o ușă deschisă.

Cristiano Ronaldo, nici măcar pe podium

Podiumul bogaților din sportul rege este completat de Neymar, care primește 36,5 milioane de euro în fiecare sezon de la, deja se înțelege, echipa cea mai potentă financiar, PSG. Fotbalistul de 35 de ani reușește cumva să scrie un gol la fiecare două partide, transformând scorul de 68 de ori, până acum.

Poate spre dezamăgirea fanilor săi, Cristiano Ronaldo ocupă „abia” locul patru pe lista fotbaliștilor cu cele mai babane salarii, aproape la jumătatea liderului Kylian Mbappé, portughezul având un venit anual de 36 de milioane de euro. Totuși, CR7 se poate consola cu titlul de cel mai bine plătit jucător din istoria Premier League, pe care și l-a adjudecat vara trecută, când starul de 37 de ani și-a asumat o perioadă de două sezoane la Manchester United, de care acum vrea să scape.  

Pentru locul cinci din clasament a contribuit și fotbalul chinez, Shanghai Sipg achitându-i lui Oscar 34 de milioane de euro pe an. Chiar dacă, atunci când a decis să nu se mai uite în urmă și să facă pasul spre fotbalul asiatic a trezit scepticismul în mulți oameni, buzunarele brazilianului de 30 de ani îi sunt mai mult decât recunoscătoare.

Deși mulți oameni ar fi jurat că Andrés Iniesta s-a retras, fotbalistul de 37 de ani își vede de treabă în Japonia, la Vissel Kobe, de unde câștigă 31 de milioane de euro în fiecare sezon și nu concepe să se retragă, înainte de 40 de ani.

Nici pe departe la fel de darnică precum echipele deja menționate, Real Madrid îl plătește pe Eden Hazard cu 26 de milioane pe an. Mai mult, până acum, belgianul de 31 de ani n-a fost tocmai o afacere profitabilă pentru formația de pe „Santiago Bernabéu”, pentru care a înscris doar șase ori, fiind însă „campion” la accidentări, adunând mai puțin de 15, din 2019 și până astăzi!

Mohamed Salah și-a făcut și el loc în clasamentul fotbaliștilor apreciați financiar, egipteanul de 30 de ani încasând 26 de milioane de euro pe sezon de la Liverpool. Bani pe care pare să îi merite din plin, dacă ne uităm la cifrele sale: 156 de goluri în cele 254 de partide în tricoul cormoranilor și, probabil, multe altele ce vor avea să vină.

Kevin De Bruyne îi asigură și lui Manchester City un loc printre echipele cu mână largă, mijlocașul belgian de 31 de ani câștigând 24 de milioane de euro pe fiecare sezon, înțelegere care va curge cel puțin până în 2025.

Topul este întregit de Erling Haaland, a cărui „telenovelă” s-a încheiat într-un final, ajungând tot la Manchester City. Jucătorul de 22 de ani, care a luat-o pe urmele tatălui său, atunci când a semnat pentru „cetățeni”, câștigă 24 de milioane în fiecare an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net