Câți bani câștigă Argentina pentru că e campioană mondială

#CM Qatar 2022

Finala dramatică, în urma căreia Argentina a fost încununată drept campioană mondială a lumii, le-a adus sud-americanilor și sume serioase de bani. Naționala lui Lionel Messi a primit 52 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane din partea FIFA, iar restul din partea Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL).

Argentina primește o sumă uriașă pentru Campionatul Mondial (FOTO: Getty Images)
Argentina primește o sumă uriașă pentru Campionatul Mondial (FOTO: Getty Images)

Aceasta este o mică parte din totalul premiilor alocate de FIFA, care se ridică la 440 de milioane de euro, în creștere cu 40 de milioane de dolari față de ediția precedentă, bani care s-au împărțit tuturor celor 32 de selecționate participante la CM 2022, informează „The Athletic”.

30 de milioane de dolari pentru vicecampioană

Franța, grație ipostazei sale de finalistă a CM Qatar 2022, a primit 30 de milioane de dolari, iar câștigătoarea medaliei de bronz, Croația, s-a ales cu 27 de milioane de dolari. Nici selecționata Marocului nu a făcut excepție, aceasta primind un cec de 25 de milioane de dolari. La rândul lor, cele patru echipe învinse în sferturi au încasat câte un cec de 17 milioane de euro, în timp ce formaţiile care s-au oprit în optimi au primit câte 13 milioane de dolari.

Argentina a cucerit primul trofeu de Campionat Mondial după o pauză de peste trei decenii și jumătate, pentru a treia oară în istorie, după edițiile din 1978 și 1986. „Este ceva absolut incredibil. Știu că Dumnezeu mi-a oferit acest trofeu, sunt sigur de asta! E o bucurie de nedescris pentru noi. Nu, nu mă voi retrage din echipa națională. Vreau să îmbrac în continuare tricoul Argentinei, în calitate de campion mondial. Iubesc fotbalul, nu mi-aș mai putea dori nimic. Ce să mai urmeze? Am reușit să obțin Copa America, Campionatul Mondial…”, a fost prima reacție a lui Lionel Messi, după cucerirea competiției din Qatar. Rezultatele de la CM Qatar 2022 sunt disponibile aici.       

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net