Messi și-a egalat idolul, pe Maradona, și a sărbătorit titlul mondial ca el

Cel mai contestat Campionat Mondial de fotbal din istorie, cel din Qatar, a avut un final de poveste. Un meci cum se vede o dată la o sută de ani și un învingător care a intrat deja în legenda sportului chiar dacă mai are câțiva ani de joc la nivel înalt. Lionel Messi a fost nu doar cel mai bun fotbalist de la acest Mondial, dar a fost sufletul echipe Argentinei, care a cucerit pentru a treia oară trofeul suprem.

La 36 de ani distanță de la reușita lui Maradona, Messi a cucerit titlul mondial pentru Argentina
La 36 de ani distanță de la reușita lui Maradona, Messi a cucerit titlul mondial pentru Argentina

Argentina a învins cu 4-2 la penalty-uri Franța, după ce la finalul prelungirilor scorul a fost 3-3 (2-2 după 90 de minute). A fost, probabil, cel mai frumos meci din istoria fotbalului, dată fiind miza lui și faptul că francezii au revenit de la 0-2 la 2-2 și apoi de la 2-3 la 3-3 în finalul finalei. Ultima dată când argentinienii au devenit campioni ai lumii, ei erau conduși din teren de un alt geniu: Diego Armando Maradona. Era în 1986, în Mexic, când acesta a dat peste cap toate tiparele fotbalului și a marcat din toate pozițiile, inclusiv cu mâna, în drumul spre trofeu. La un an de la acea victorie, la 27 iunie 1987, în orașul argentinian Rosario avea să se nască viitorul geniu al fotbalului mondial: Lionel Messi. A crescut, ca toți ceilalți copii argentinieni, cu Maradona ca idol. A ajuns să fie și antrenat de el la națională, a fost comparat, în anii maturității, cu Diego, dar nici măcar cele 7 Baloane de Aur nu îl așezau pe aceeași treaptă cu ”El Pibe De Oro”, cum era supranumit Diego Maradona. Totul pentru că îi lipseau rezultatele cu naționala, îi lipsea titlul mondial. Ei bine, în ultimii doi ani, Messi a răsturnat și acest clișeu. Mai întâi, în 2021, și-a dus echipa spre cucerirea Copei America – întrecerea continentală sud-americană – iar duminică, 18 decembrie, și-a dus naționala spre cel mai răsunător trofeu: cel al Cupei Mondiale. Apoi, ca un arc peste timp, a refăcut apoi o fotografie celebră a lui Diego Maradona: eroul Mondialelor purtat pe umeri de un coechipier, ținând trofeul deasupra capului. De undeva, de sus, cu siguranță că Diego, care a decedat în 2020, la 60 de ani, l-a privit cu mândrie.

Messi a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale 2022

Este o nebunie, am cucerit titlul mondial! Am suferit mult, dar fotbalul este cu adevărat un sport nebun. Să câştigi o Cupă Mondială este visul tuturor copiilor. Acest trofeu este pentru poporul argentinian! Vreau să continui să joc pentru Argentina, pentru a face onoare titlului de campion mondial. Este titlul care îmi lipsea şi iată-l. Sunt nerăbdător să-l sărbătoresc în ţară, să văd atmosfera de acolo”, a declarat, la finalul meciului, Lionel Messi.

Pentru argentinian, a fost turneul perfect. Nu și-a dus echipa spre trofeu doar declarativ, ci și prin fapte. A jucat în toate meciurile, ceea ce nu e deloc surprinzător, dar a și făcut-o foarte bine în fiecare dintre ele. A reușit să marcheze 7 goluri, dintre care două doar în finală, fiind singurul fotbalist din istorie care a înscris în toate partidele fazei eliminatorii. De asemenea, jucătorul de 35 de ani a bătut recordul de meciuri disputate de un jucător la Cupa Mondială, cu 26 de apariții. Evident, a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului final.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net