Milioane de oameni au împânzit străzile din Buenos Aires, să-l sărbătorească pe Messi

#CM Qatar 2022

Bucurie fără margini - asta s-a putut citit pe chipurile celor care au ieșit pe străzile din Buenos Aires, să celebreze reușita Argentinei și cel de-al treilea Campionat Mondial câștigat, de-a lungul istoriei. Performanța sud-americanilor de duminică, din fața Franței, (4-3 după penaltiuri), a creat o emulație cum nu se mai văzuse, de la Diego Maradona și până astăzi.

Oamenii au ieșit în număr uriaș pe străzile din Buenos Aires (FOTO: Getty Images)
Oamenii au ieșit în număr uriaș pe străzile din Buenos Aires (FOTO: Getty Images)

A fost nevoie de 36 de ani, o îndelungă așteptare, ca Argentina să cucerească din nou cel mai râvnit trofeu de fotbal din lume, iar oamenii nu s-au lăsat prea mult rugați și au împânzit Buenos Aires, sărbătorind reușita lui Lionel Messi&co până în zori. 
Întreg orașul, care numără aproximativ 15 milioane de locuitori, a părut că se bucură de marea performanță a Argentinei: ieșiți la geamuri sau balcoane sau direct pe străzi, oamenii s-au bucurat la unison, ovaționându-i pe Lionel Messi și coechipierii lui pentru parcursul de la Campionatul Mondial.

De altfel, căpitanul selecţionatei Argentinei, Lionel Messi, a fost desemnat de către FIFA cel mai bun jucător al ediției de CM 2022, spre bucuria susținătorilor săi. Și, dat fiind trofeul de la CM Qatar 2022, fotbalistul se poate mândri, acum, că a cucerit orice trofeu ar fi putut cuceri, atât la nivel de club, cât și de națională. 
Reușita argentinienilor „i-a smuls” o reacție până și legendarului Pelé, care a transmis de pe patul de spital: „Astăzi, fotbalul continuă să-și spună povestea, ca întotdeauna, într-un mod captivant. Messi a câștigat prima sa Cupă Mondială, așa cum merita prin prisma traiectoriei sale. Dragul meu prieten, Mbappé, a marcat patru goluri într-o finală (n.r. Pele se referă şi la reuşita de la loviturile de departajare. Ce cadou a fost să urmăresc acest spectacol pentru viitorul sportului nostru. Și nu puteam să nu felicit Marocul pentru campania incredibilă. E grozav să vezi Africa strălucind. Felicitări Argentina! Cu siguranță, Diego zâmbește acum”, a notat acesta, pe contul său de Instagram. Rezultatele de la CM Qatar 2022 sunt disponibile aici.     

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net