Marea favorită, Brazilia, a fost eliminată în sferturi la Mondiale de Croația!

#CM Qatar 2022

Croația a mai dat o lovitură! De data aceasta a eliminat Brazilia în sferturile de finală ale Campionatului Mondial la capătul unui meci decis după loviturile de departajare. Astfel, Croația s-a calificat în semifinale a doua oară consecutiv și a treia oară în istorie.

Neymar a plâns minute bune după eliminarea de la Mondiale (FOTO: EPA)
Neymar a plâns minute bune după eliminarea de la Mondiale (FOTO: EPA)

Croații s-au impus cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, după ce la finalul timpului regulamentar scorul fusese 0-0, iar după prelungiri 1-1. Scorul a fost deschis de Neymar în minutul 106. Cu acest gol, al 77-lea (în 124 de selecţii), Neymar a egalat recordul deţinut de Pele la echipa naţională a Braziliei. Egalarea a venit în minutul 117, când Bruno Petkovic a marcat de la 15 metri din centrarea lui Orsic, şutul fiind deviat de Marquinhos. A fost singurul şut al croaţilor pe poartă în 120 de minute! 

La penalty-uri croații și-au demonstrat din nou valoarea. După ce au eliminat pe Japonia în optimi, tot la penalty-uri, acum au învins cu 4-2 Brazilia. Brazilia a ratat din punctul cu var de două ori, prin Rodrygo, al cărui şut slab a fost apărat de Livakovic, şi prin Marquinhos, care a nimerit bara. Pentru Croaţia au transformat Nikola Vlasic, Lovro Majer, Luka Modric şi Mislav Orsic, în timp ce pentru selecţionata sud-americană au fructificat Casemiro şi Pedro. Este o serie începută la turneul final al Campionatului Mondial de acum patru ani, când au trecut în drumul spre finală, tot după penalty-uri, de Danemarca și de Rusia.

Croația a câștigat doar un meci la acest Campionat Mondial

De altfel, la actuala ediție a Mondialelor, Croația a câștigat un singur meci, 4-1 cu Canada. În rest, a făcut de două ori 0-0 în grupe, cu Maroc și cu Belgia, după care alte două egaluri în meciurile eliminatorii, cu Japonia, respectiv Brazilia.

În semifinale, Croația va juca împotriva învingătoarei meciului dintre Olanda și Argentina. Pentru croați este a trei oară în istorie când se califică în penultimul act, după ce au reușit aceeași performanță în 1998 și în 2018. De altfel, acum patru ani, au ajuns până în finală, fiind învinși cu 4-2 de Franța. 

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net