Marea favorită, Brazilia, a fost eliminată în sferturi la Mondiale de Croația!

#CM Qatar 2022

Croația a mai dat o lovitură! De data aceasta a eliminat Brazilia în sferturile de finală ale Campionatului Mondial la capătul unui meci decis după loviturile de departajare. Astfel, Croația s-a calificat în semifinale a doua oară consecutiv și a treia oară în istorie.

Neymar a plâns minute bune după eliminarea de la Mondiale (FOTO: EPA)
Neymar a plâns minute bune după eliminarea de la Mondiale (FOTO: EPA)

Croații s-au impus cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, după ce la finalul timpului regulamentar scorul fusese 0-0, iar după prelungiri 1-1. Scorul a fost deschis de Neymar în minutul 106. Cu acest gol, al 77-lea (în 124 de selecţii), Neymar a egalat recordul deţinut de Pele la echipa naţională a Braziliei. Egalarea a venit în minutul 117, când Bruno Petkovic a marcat de la 15 metri din centrarea lui Orsic, şutul fiind deviat de Marquinhos. A fost singurul şut al croaţilor pe poartă în 120 de minute! 

La penalty-uri croații și-au demonstrat din nou valoarea. După ce au eliminat pe Japonia în optimi, tot la penalty-uri, acum au învins cu 4-2 Brazilia. Brazilia a ratat din punctul cu var de două ori, prin Rodrygo, al cărui şut slab a fost apărat de Livakovic, şi prin Marquinhos, care a nimerit bara. Pentru Croaţia au transformat Nikola Vlasic, Lovro Majer, Luka Modric şi Mislav Orsic, în timp ce pentru selecţionata sud-americană au fructificat Casemiro şi Pedro. Este o serie începută la turneul final al Campionatului Mondial de acum patru ani, când au trecut în drumul spre finală, tot după penalty-uri, de Danemarca și de Rusia.

Croația a câștigat doar un meci la acest Campionat Mondial

De altfel, la actuala ediție a Mondialelor, Croația a câștigat un singur meci, 4-1 cu Canada. În rest, a făcut de două ori 0-0 în grupe, cu Maroc și cu Belgia, după care alte două egaluri în meciurile eliminatorii, cu Japonia, respectiv Brazilia.

În semifinale, Croația va juca împotriva învingătoarei meciului dintre Olanda și Argentina. Pentru croați este a trei oară în istorie când se califică în penultimul act, după ce au reușit aceeași performanță în 1998 și în 2018. De altfel, acum patru ani, au ajuns până în finală, fiind învinși cu 4-2 de Franța. 

Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
facebook messenger jpeg
codruta began jpg
cub Otniela png
image
image
image
image
image
image
Simona Halep, Getty jpg
Filip Cristian Jianu, Getty Images jpg
FCSB si CFR Cluj, Sportpictures jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dani Alves, Getty jpg
Michael Klein, Facebook jpg