Camera în care a fost cazat Lionel Messi la CM Qatar 2022 va deveni muzeu

#CM Qatar 2022

Locul în care Lionel Messi a fost cazat, pe perioada Campionatului Mondial din Qatar, va deveni un obiectiv turistic de acum încolo, a anunțat Qatar University, instituția care a găzduit echipa națională a Argentinei, de-a lungul CM Qatar 2022.

Lionel Messi, campion mondial cu Argentina (FOTO: Getty Images)
Lionel Messi, campion mondial cu Argentina (FOTO: Getty Images)

Încăperea în care a locuit legenda argentiniană la Campionatul Mondial va fi transformată într-un muzeu. Este vorba despre camera B201, din complexul în care a locuit echipa Argentinei, pe ușa acesteia fiind pus un blazon în culorile Argentinei şi o plăcuţă inscripţionată cu „L. Messi”.
Cei care îi vor trece pragul o vor descoperi exact așa cum a fost, când a ocupat-o Lionel Messi, la CM 2022: dotările camerei, respectiv două paturi de o persoană, un birou, fotolii, un televizor cu ecran plat şi o canapea, vor fi păstrate intacte, pe lângă ele încercându-se să se aducă şi câteva suveniruri ale fotbalistului argentinian, din perioada pe care Lionel Messi şi coechipierii săi au petrecut-o în Qatar.

Tradiția mai puțin știută din naționala Argentinei

Lionel Messi a stat singur de-a lungul competiției, comparativ cu Exequiel Palacios și Nahuel Molina, care au locuit împreună sau Lautaro Martínez și Cristian Romero, care au împărțit și ei o cameră. De altfel, presa britanică notează că argentinienii au preferat campusul universității, în locul hotel luxos pentru a putea avea parte de tradiționalele grătare cu carne de vită, devenite un obicei „norocos” printre sud-americani. Așa se face că nu mai puțin de 900 de kilograme de carne le-au fost livrate în Qatar din Argentina. Și se poate spune că alegerea i-a purtat noroc naționalei care a devenit campioană mondială, în timp ce Lionel Messi și-a asigurat singurul trofeu ce-i lipsea din palmares, iar Enzo Fernández a fost cel mai tânăr jucător din competiție și Emiliano Martínez a primit titlul de cel mai bun portar.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Erling Halaand (Getty Images) jpg
Simona Halep, Getty jpg
PSG Newcastle United (Getty Images) jpg
FotoJet (16) jpg
SITE Rapid Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Dani Alves (Getty Images) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Dorinel Munteanu, antrenor Otelul Galati (Facebook) jpg