„Adio, visul frumos s-a terminat”: Maroc, eliminată de la CM 2022. Franța, în finală

#CM Qatar 2022
Ultima actualizare:

Naționala lui Kylian Mbappé și-a confirmat statutul de favorită în duelul cu Maroc și s-a impus, miercuri, cu 2-0. Franța merge, astfel, în finala de la CM Qatar 2022, unde va întâlni, duminică, de la 17.00, Argentina lui Lionel Messi. 

Franța merge a doua oară consecutiv în finala Campionatului Mondial (FOTO: Getty Images)
Franța merge a doua oară consecutiv în finala Campionatului Mondial (FOTO: Getty Images)

Campioana mondială en-titre n-a așteptat prea mult și au trecut doar cinci minute, până să înscrie prin Theo Hernández. Degeaba au încercat marocanii să vină cu replica - portarul Franței, Hugo Lloris, a fost de fiecare dată de neînvins. Spre finele celei de-a doua reprize, Franța „a parafat” scorul, după o minge driblată de Kylian Mbappé și ajunsă mai mult întâmplător la Randal Kolo Muani, care „a închis” tabela (80). Acesta a înscris la doar 44 de secunde după intrarea sa pe teren, devenind al treilea cel mai rapid marcator, intrat pe banca de rezerve, din istoria competiției. Revenind la Kylian Mbappé, atacantul are cinci goluri marcate în tot atâtea meciuri, ceea ce înseamnă că și-a depășit performanţa de la ediţia precedentă și se poate mândri, la cei doar 23 de ani ai săi, cu nouă goluri marcate în 12 apariţii la Cupa Mondială.

„Este emoție, este mândrie. Din nou, am făcut un pas foarte important. Mai avem de făcut încă unul. Am fost alături de jucători timp de o lună. Niciodată nu este ușor, dar până acum a fost o plăcere, iar jucătorii mei au fost răsplătiți”, a fost reacția selecționerului Franței, Didier Deschamps, potrivit Reuters.
Franța este pentru prima oară în istoria sa în ipostaza de a-și apăra titlul într-o finală din Campionatul Mondial după ce, la ediția precedentă, a obținut marele trofeu impunându-se în fața Croației cu 4-2. Și atunci Kylian Mbappé reușea să aibă un rol determinant, înscriind golul cu numărul patru al francezilor. Până acum, doar Italia (1934 şi 1938) şi Brazilia (1958 şi 1962) au reuşit să cucerească două trofee consecutive.
Dincolo de eliminarea sa de la CM 2022, Maroc rămâne, totuși, prima echipă africană, care a reușit să ajungă până în penultimul act al competiției. Programul și rezultatele de la CM Qatar 2022 sunt disponibile aici.     

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net