István Kovács, delegat la al optulea meci la Mondial. Ce sumă a strâns până acum

#CM Qatar 2022

István Kovács se află deja la a opta delegare la CM 2022 Qatar, cel mai recent făcând parte din brigada extinsă desemnată la meciul dintre Portugalia și Elveția, marți, de la ora 21.00, contând pentru optimile de finală ale competiției. „Fluierașul” în vârstă de 38 de ani nu a condus, deocamdată, nicio partidă din cele la care a fost delegat. 

István Kovács a câștigat 70.000 de euro doar pentru că e parte din arbitri CM (FOTO: Getty Images)
István Kovács a câștigat 70.000 de euro doar pentru că e parte din arbitri CM (FOTO: Getty Images)

Totuși, sumele de bani încasate, până acum, nu sunt deloc neglijabile - întocmai cum dictează baremul FIFA, István Kovács a primit 2.500 de euro pentru fiecare delegare la meciurile din grupe, ceea ce duce la un total de 17.500 de euro, pe lângă cei 70.000 doar pentru faptul că face parte din lotul FIFA de arbitri pentru CM 2022, urmând ca partida din optimi să-i aducă alți 5.000 de euro. În cazul în care delegările sale nu se vor opri aici și va ajunge și la o confruntare din fazele avansate, baremul va crește la 10.000 de euro. Până acum, István Kovács a mai fost arbitru de rezervă la nu mai puțin de șapte meciuri din faza grupelor la Campionatul Mondial: Qatar - Ecuador (0-2), Uruguay - Coreea de Sud (0-0), Mexic - Argentina (2-0), Spania - Germania (1-1), Ecuador - Senegal (1-2), Arabia Saudită - Mexic (1-2) și Croaţia - Belgia (0-0).

Îl poate arbitra pe Cristiano Ronaldo

Duelul dintre Portugalia și Elveția va fi găzduit de stadionul Lusail, ibericii reușind să câștige grupa din care au făcut parte, în vreme ce elvețienii au terminat pe locul secund, fiind devansați de naționala lui Neymar, Brazilia. Cristiano Ronaldo are toate șansele „să strălucească” pe teren, având un moral excelent, după ce și-a asigurat locul în istorie încă o dată - portughezul a devenit primul jucător care a înscris în cinci Cupe Mondiale diferite, după ce a marcat al 118-lea gol din penalti, în meciul cu Ghana (3-2). Programul complet al CM Qatar 2022 și rezultatele meciurilor sunt disponibile aici.         

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
Minge fotbal (Getty Images) jpg
Dani Alves (EPA) jpg
generatia de aur nationala romaniei
Simona Halep (EPA) jpg
Echipa nationala de tenis de masa a Romaniei (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
csm constanta sepsi baschet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net