Jurnaliștii mor pe capete la Capionatul Mondial de Fotbal! Încă o moarte subită, în Qatar

#CM Qatar 2022
Ultima actualizare:

Emoțiile Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar au început să fie de altă natură, după ce o serie de evenimente sinistre, întâmplate weekendul trecut.

Campionatul din Qatar, scena unor decese dubioase
Campionatul din Qatar, scena unor decese dubioase

Doi jurnaliști au murit subit, în Qatar, ambii fiind acreditați la competiția de mare anvergură. Ciudat este faptul că circumstanțele celor două decese sunt neclare, cei doi împărțind doar domeniul profesional. Unul era reporter, iar celălalt fotoreporter. Ambii s-au prăbușit, iar medicii nu i-au putut resuscita.

Khalid Al-Misslam, al doilea jurnalist care a murit subit, în Qatar
Khalid Al-Misslam, al doilea jurnalist care a murit subit, în Qatar

Khalid al-Misslam, un fotoreporter al postului Al Kass TV, din Qatar a murit duminică, 11 decembrie. Detaliile momentului tragic nu sunt, încă, publice, anunțul decesului fiin făcut printr-o postare din mediul online de jurnaliști din Emiratele Arabe. „Credem că Allah îl va ierta  și va avea grijă de el. Transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei sale”, se arată în postare.

Decesul jurnalistului a avut loc la 48 de ore de la moartea suspectă a reporterului american Grant Wahl, de 49 de ani. Acesta a căzut din picioare, în prelungirile partidei dintre Argentina și Olanda, de vineri, 9 decembrie. Paramedicii au încercat preț de 20 de minute să îl resusciteze, în zadar.

Primele informații indică faptul că jurnalistul ar fi murit în urma unui atac de cord. Decesul a fost declarat la un spital din Doha. Fratele acestuia, Eric, a transmis faptul că fratele lui ar fi fost ucis. Eric este homosexual și crede că decesul fratelui său are legătură cu un episod anterior, petrecut în Qatar, în timpul Campionatului Mondial.

Jurnalistul fusese reținut de forțele de ordine din Qatar când încerca să intre pe un stadion, de unde urma să relateze un meci, purtând un tricou cu curcubeu, specific mișcării LGBTQ+. Jurnalistul suferea de bronșită, dar cauza decesului ar fi fost atacul de cord. Fratele acestuia a spus că familia a cerut, deja, o autopsie în SUA, unde corpul lui Grant a ajuns luni, 12 decembrie. 

Din cauza mea a purtat acel tricou, la Campionatul Mondial. Fratele meu era sănătos. Mi-a confirmat faptul că a primit amenințări cu moartea. Nu cred că a murit pur și simplu. Sunt convins că a fost ucis”, a spus Eric, citat de Dailymail.co.uk

Relațiile homosexuale nu sunt acceptate în Qatar, persoanele de același sex care au relații fiind condamnate. Grant criticase regimul din Qatar, recunoscut pentru problemele avute în materie de drepturile omului.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net