Fotbalul internațional, în doliu: a murit legenda italiană Toto Schillaci

Fotbalul internațional este în doliu, după ce unul dintre cei mai mari jucători din istoria Italiei s-a stins la vârsta de 59 de ani - atacantul Salvatore Schillaci, vedetă a Campionatului Mondial din 1990 a murit, potrivit unui anunț făcut, miercuri, de Internazionale Milano. Schillaci a murit din cauza unei afecțiuni la colon, după ce fusese internat, în ultima săptămână, la Spitalul Civic din Palermo, în stare foarte gravă, cu diagnosticul de pneumonie - de altfel, se lupta cu neoplazie de îndelungă vreme.

Salvatore Schillaci (stânga) a dominat fotbalul Italian, în anii '90 (FOTO: Getty Images)
Salvatore Schillaci (stânga) a dominat fotbalul Italian, în anii '90 (FOTO: Getty Images)

De numele lui Schillaci se leagă o serie de performanțe ale fotbalului italian, acesta propulsându-și țara pe locul al trei, în 1990, câştigând Gheata de Aur pentru cele şase goluri marcate, în timpul turneului - inclusiv în semifinala cu Argentina şi în victoria pentru ultima poziție de podium în faţa Angliei. Pe atunci, Schillaci a fost jucătorul turneului şi, ulterior, a fost desemnat al doilea în cursa pentru Balonul de Aur, din 1990, după germanul Lothar Matthäus, căpitanul câştigător al Cupei Mondiale.

A scris istorie în Serie A cu Juventus Torino

Poreclit „Toto Schillaci”, acesta rămâne în amintire drept un atacant vivace, începându-și cariera jucând în ligile inferioare pentru clubul sicilian Messina. În sezonul 1988/1989, Schillaci s-a remarcat drept cel mai bun marcator din Serie B, ceea ce l-a adus în atenția lui Juventus Torino, făcând trecerea în primul eșalon italian. În tricoul lui Juventus, Schillaci a cucerit Cupa Italiei şi Cupa UEFA, în 1989/1990, înainte de a câştiga din nou trofeul, patru ani mai târziu, cu Inter Milano. Totodată, atacantul a devenit apoi primul jucător italian, care a jucat în J. League din Japonia şi a câştigat titlul de campion cu clubul său, Jubilo Iwata, în 1997. În cele din urmă, Schillaci s-a retras din fotbal, în 1999.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net