Fotbalul turc recidivează: bătaie generală într-un meci cu șase cartonașe roșii

După doar o săptămână de la episodul în care un președinte de la o echipă de fotbal din campionatul Turciei a bătut un arbitru, „sportul rege” din Țara Semilunei recidivează. De data aceasta, o partidă din eșalonul al treilea s-a soldat cu o bătaie generală, în care au fost implicați și jucătorii și care nu s-a temperat, până nu au intervenit forțele de ordine.

Bătaie generală în fotbalul turc (FOTO: Captură Youtube)
Bătaie generală în fotbalul turc (FOTO: Captură Youtube)

Meciul de fotbal dintre Bursaspor Kulübü Derneği şi Diyarbekirspor AŞ, 0-2, a pus la încercare nervii celor implicați: în ultimele minute ale meciului, care a contat pentru etapa a XVIII-a a Ligii a III-a din Turcia, a izbucnit o încăierare generală pe teren, rezolvată abia după ce forţele de ordine au reușit să intervină. De altfel, în urma episodului violent a fost arestată cel puțin o persoană - un suporter, care a reușit să intre pe teren.
Situația nu l-a lăsat indiferent nici pe arbitrul meciului, care a acordat şase cartonaşe roşii. Totuși, după ce a fost restabilită ordinea, arbitrul a reuşit să reia partida din prelungiri, pentru ca apoi chiar să ajungă la sfârșit. 

Fotbalul turc, o „colecție” de momente violente

Bursaspor, echipă care a câştigat campionatul Turciei, în 2010, s-a trezit într-o situație foarte dificilă și punct de vedere financiar și apogeul a fost începând cu sezonul 2018/2019, la finalul căruia a retrogradat în eșalonul secund, între timp ajungând chiar mai jos de atât - în sezonul trecut, clubul abia a terminat pe locul 14 din cele 19 posibile. 
Situația tensionată vine în completarea celei din urmă cu o săptămână, în care violența a acaparat situația, după MKE Ankaragücü și Çaykur Rizespor, 1-1. Atunci, arbitrul Halil Umut Meler a fost luat cu asalt  de către președintele celei dintâi echipe, Faruk Koca, acesta lovindu-l cu pumnul pe oficial, episodul fiind surprins și de camerele de luat vederi. „Centralul” a căzut la pământ şi, apoi, a fost lovit cu piciorul de alte persoane, întreg episodul soldându-se cu arestări, demisia președintelui agresor, dar și interzicerea lui pe viață din fotbal.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net