Interzis pe viață: pedepsele continuă pentru oficialul care a bătut arbitrul

Ultima actualizare:

Consecințele incidentelor de luni, petrecute în campionatul din Turcia, la finele meciului dintre la MKE Ankaragücü și Çaykur Rizespor (1-1), continuă să apară: Faruk Koca, președintele celei dintâi echipe, care a lovit un arbitru, după fluierul final, a fost interzis pentru totdeauna din fotbal, după ce fusese constrâns de context să demisioneze.

Arbitrul Halil Umut Meler, agresat pe terenul de fotbal de un oficial (FOTO: Captură Youtube)
Arbitrul Halil Umut Meler, agresat pe terenul de fotbal de un oficial (FOTO: Captură Youtube)

Totodată, ca urmare a aceluiași episod, Federația Turcă de Fotbal a sancționat-o pe Ankaragücü cu cinci meciuri disputate pe teren propriu cu porțile închise și cu o amendă de aproximativ 60.000 de euro și, totodată, alți oficiali au primit interdicții, avertismente sau amenzi, după caz și în funcție de implicarea lor.

Prima reacție: „În afară de palmă, nu am nicio vină”

Reamintim că, după fluierul final al partidei, Halil Umut Meler a fost luat cu asalt de către Faruk Koca vizibil furios, care l-a lovit cu pumnul pe oficial, episodul fiind surprins și diverse filmări. „Centralul” a căzut la pământ şi, apoi, a fost lovit cu piciorul de alte persoane, în timp ce încerca să-şi apere faţa, după care mai mulți oameni au venit în jurul său, încercând să-l protejeze. Când au reușit să-l scoată din meleu, chipul arbitrului era vizibil tumefiat și, cu toate acestea, oficialul a declarat, inițial, că nu este responsabilitatea lui: „Eu doar am vrut să protestez verbal și să-l scuip pe arbitru. I-am dat o palmă peste față, palma mea nu i-a cauzat hematomul. După ce a primit palma, arbitrul a rămas pe picioare cinci-10 secunde, apoi s-a aruncat pe gazon. M-au luat imediat de acolo. În afară de palmă, nu am nicio vină”. La scurtă vreme, atât Faruk Koca, dar și ceilalți doi bărbați, care l-au lovit pe arbitru, în timp ce era la pământ, au fost arestați, iar campionatul din Turcia a fost suspendat pentru o săptămână, decretându-se „noapte neagră” în fotbalul din Țara Semilunei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net