Record în Serie A: cel mai tânăr jucător din campionatul italian are doar 15 ani

Unul dintre cele mai tari campionate de fotbal din lume a consemnat un nou record, cel mai tânăr fotbalist din primul eșalon italian având doar 15 ani. Concret, Francesco Camarda, legitimat la AC Milan, a evoluat în meciul cu ACF Fiorentina, de sâmbătă, devenind cel mai tânăr jucător care a jucat, vreodată, într-un meci din Serie A, la vârsta de 15 ani, opt luni şi 15 zile.

Francesco Camarda, cel mai tânăr jucător din Serie A (FOTO: Getty Images)
Francesco Camarda, cel mai tânăr jucător din Serie A (FOTO: Getty Images)

Convocat de tehnicianul formației de pe San Siro, Stefano Pioli, care i-a acordat încredere tânărului, jucătorul și-a asigurat prezența în analele fotbalului italian. Francesco Camarda şi-a făcut apariţia pe terenul „Giuseppe Meazza”, spre finele partidei, în minutul 83, când AC Milan conducea deja cu 1-0, de altfel și scorul final, în faţa lui ACF Fiorentina, graţie unui gol din penalty al francezului Théo Hernandez. Astfel, Francesco Camarda îi devansează, acum, pe Wisdom Amey (Bologna, 15 ani, nouă luni şi o zi) şi Amadeo Amedei (Roma, 15 ani, nouă luni şi cinci zile).

Brazilianul Ronaldo, fotbalistul care-l inspiră pe recordmenul din Serie A

În drumul său din „sportul rege”, jucătorul se lasă inspirat de brazilianul Ronaldo, despre care a declarat, în acest an, că este eroul său: „Idolul meu a fost întotdeauna Ronaldo, Fenomenul. Tatăl meu este, de asemenea, un mare fan și îmi place să-i urmăresc înregistrările cu evoluțiile lui și să îi analizez mișcările”. Mai departe, Francesco Camarada visează deja la debutul său în competițiile europene, dat fiind că AC Milan este angrenată în Liga Campionilor, competiție ajunsă în grupe - formația italiană va juca, marți, acasă, împotriva celor de la Borussia Dortmund, de la ora 22.00. Gruparea nemțească se află la conducere în clasamentul său (șapte puncte), fiind urmată de Paris Saint-Germain (șase puncte), AC Milan (cinci puncte) și Newcastle United (patru puncte). 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Guadalupe Porras (EPA) jpg
Statuie Dani Alves (X, Twitter) jpg
FCSB FC Botosani (Sportpictures) SITE jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
Minge fotbal (Getty Images) jpg
Dani Alves (EPA) jpg
generatia de aur nationala romaniei
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net