Oficialul care a bătut un arbitru vede urmările: arestat și dat afară de la club

Ultima actualizare:

La mai puţin de 24 de ore după ce l-a agresat pe arbitrul Halil Umut Meler, la finalul unui meci din campionatul de fotbal al Turciei, Faruk Koca şi-a anunţat demisia, forțat de context, din funcţia de preşedinte al MKE Ankaragücü.

Președintele agresor a demisionat din club și a fost reținut de Poliție (FOTO: Captură Youtube)
Președintele agresor a demisionat din club și a fost reținut de Poliție (FOTO: Captură Youtube)

„Oricare ar fi amploarea nedreptăţii sau a greşelii, nimic nu poate legitima sau explica violenţa pe care am comis-o (...) Aş dori, de asemenea, să anunţ publicul că am demisionat din funcţia de preşedinte al MKE Ankaragücü pentru a împiedica clubul, fanii şi familia mea să mai sufere vreun rău”, se arată într-un comunicat pe site-ul clubului, atribuit președintelui agresor. „Aş dori să-mi cer scuze comunităţii arbitrilor turci, publicului sportiv şi naţiunii noastre, în special domnului Meler şi familiei sale (...) În acelaşi timp, sper că problemele structurale ale fotbalului turc vor fi discutate mai realist ca urmare a acestui incident grav pe care l-am provocat”, ar fi adăugat oficialul, care inițial spusese „Mi-am pierdut minţile (...), nu-mi amintesc ce am făcut”.

Reacția inițială: „Am vrut doar să-l scuip și să-i dau o palmă. (...) Nu am nicio vină”

Reamintim că, luni, imediat după fluierul final de la MKE Ankaragücü și Çaykur Rizespor, încheiat 1-1, arbitrul Halil Umut Meler a fost luat cu asalt  de către Faruk Koca vizibil furios, care l-a lovit cu pumnul pe oficial, episodul fiind surprins și de camerele de luat vederi. „Centralul” a căzut la pământ şi, apoi, a fost lovit cu piciorul de alte persoane, în timp ce încerca să-şi apere faţa, după care mai mulți oameni au venit în jurul său, formând un „zid” și încercând să-l protejeze. Când au reușit să-l scoată din meleu, chipul arbitrului era vizibil tumefiat și, cu toate acestea, oficialul a declarat, inițial, că nu este responsabilitatea lui: „Eu doar am vrut să protestez verbal și să-l scuip în față pe arbitru. I-am dat o palmă peste față, palma mea nu i-a cauzat hematomul. După ce a primit palma, arbitrul a rămas pe picioare cinci-10 secunde, apoi s-a aruncat pe gazon. M-au luat imediat de acolo. În afară de palmă, nu am nicio vină”.
La scurtă vreme după incidentele de la meci, atât Faruk Koca, dar și ceilalți doi bărbați, care l-au lovit pe arbitru, în timp ce era la pământ, au fost arestați, iar campionatul din Turcia a fost suspendat pe termen nelimitat, decretându-se „noapte neagră” în fotbalul din Țara Semilunei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net