Haos în Anglia: meci abandonat, după ce suporterii au protestat, invadând terenul

Ultima actualizare:

Meciul dintre Reading şi Port Vale, de sâmbătă, contând pentru eșalonul al treilea englez, League One, n-a apucat fluierul final, pe fondul unor proteste ale suporterilor.

Suporterii nu mai rezistă, echipa fiind pe loc retrogradabil în Liga a III-a engleză (FOTO: Youtube)
Suporterii nu mai rezistă, echipa fiind pe loc retrogradabil în Liga a III-a engleză (FOTO: Youtube)

Dacă, inițial, partida a fost întreruptă, după 16 minute, în cele din urmă a fost abandonată, după ce aproximativ 1.000 de fani ai echipei locale au invadat terenul, îndreptându-se către zona tribunei oficiale pentru a scanda împotriva conducerii, în semn de protest faţă de proprietarul Dai Yongge, relatează presa engleză. 
Arbitrul delegat al partidei i-a trimis pe jucători la vestiare, în timp ce oamenii intrați pe teren creaseră vâlvă, în semn de protest - de altfel, luna trecută, au susținut o manifestație pe seama faptului că echipa a suferit o serie de depunctări -16, din noiembrie 2021-, din cauza problemelor financiare. 

Ținta: proprietarul clubului, care a preluat Reading, în 2017

Oprirea definitivă a jocului a fost confirmată la ora locală 16.25, în urma discuţiilor dintre oficialii celor două cluburi și organizatorii fotbalului englez: „S-au depus toate eforturile pentru a relua jocul, dar a devenit din ce în ce mai evident că acest lucru nu va fi posibil”, a declarat un oficial, care a completat: „Vom discuta urmările evenimentelor, din această după-amiază, cu cluburile implicate”.
Fostă echipă a lui George Pușcaș, Reading este unul dintre cele mai vechi cluburi din Anglia și are o istorie impresionantă, de 152 de ani - însă, în 2017, a fost cumpărată de omul de afaceri chinez Dai Yongge, față de care au existat disensiuni. În prezent, Reading a ajuns pe loc retrogradabil în Liga a III-a din Anglia, iar susținătorii echipei au cedat. 
La scurt timp după ce partida a fost întreruptă, oficialii lui Reading au emis un comunicat de presă, prin care au transmis că înțeleg supărarea oamenilor: „Suntem pe deplin conștienți și înțelegem frustrările suporterilor noștri”, au notat acești, adăugând că „trebuie să le amintim că intrarea pe teren sau aruncarea unor obiecte pe teren poate pune jocul în pericol de abandon și poate duce la consecințe personale, inclusiv ordine de interzicere pe stadion. Vă mulțumim pentru sprijinul acordat”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net