Fostul selecționer al Angliei, diagnostic crunt: „În cel mai bun caz mai am un an”

Ultima actualizare:

Omul care a inspirat ani la rând echipa națională de fotbal din Anglia din postura de selecționer și care a pregătit formații precum AS Roma, SS Lazio sau Manchester City are parte de un diagnostic dificil de înfruntat: cancer în fază terminală.

Sven-Göran Eriksson l-a antrenat pe David Beckham la naționala Angliei (FOTO: Getty Images)
Sven-Göran Eriksson l-a antrenat pe David Beckham la naționala Angliei (FOTO: Getty Images)

În vârstă de 75 de ani, Sven-Göran Eriksson a vorbit cu dârzenie despre situația sa, comentând-o pentru un post de radio suedez, potrivit skynews.com: „Toată lumea înţelege că am o boală gravă. Toată lumea bănuieşte că este cancer şi aşa este. Dar trebuie să lupt cât mai mult timp”, a punctat fostul selecționer al Angliei. Întrebat despre această afecţiune, suedezul a spus că mai are de trăit „poate, în cel mai bun caz un an, în cel mai rău caz un pic mai puţin sau în cel mai bun caz poate chiar mai mult. Nu poţi fi absolut sigur... Este mai bine să nu te gândeşti la asta”.

Unul dintre cei mai buni antrenori ai anilor '90

După ce nu se simțea bine, de ceva vreme, fostul antrenor a tot amânat să facă investigații medicale, iar anul trecut, în timp ce alerga, Sven-Göran Eriksson a căzut ca „fulgerat” la pământ. Din fericire, însă, trecătorii au chemat imediat ambulanța, iar suedezul a fost salvat, însă diagnosticul nu a fost deloc „blând”: infarct și cancer în fază terminală.
Sven-Göran Eriksson a fost implicat în „sportul rege”, până de curând, demisionând, anul trecut, din funcţia de director sportiv al grupării suedeze IF Karlstad Fotboll. De-a lungul carierei sale s-a remarcat drept unul dintre cei mai buni tehnicieni ai anilor '90 și le-a pregătit, printre altele, pe Benfica Lisabona, AS Roma, SS Lazio, Manchester City sau Leicester City FC. Prolific în istoria fotbalului englez rămâne datorită perioadei 2001-2006, răstimp în care și-a asumat funcția de selecționer al Angliei, antrenând jucători precum David Beckham, Steven Gerrard sau Frank Lampard și conducând echipa la două ediții de Campionat Mondial, în 2002 și 2006 și la EURO 2004. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Un avion militar ucrainean a intrat în spațiul aerian al României  A fost interceptat și escortat pentru aterizare imediată la Baza 95 Aeriană Bacău jpeg
image
image
image
image
image
image
novak djokovic jpg
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net