L-a detronat pe Mutu: Drăgușin, cel mai scump fotbalist din istoria României

Ultima actualizare:

Transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham Hotspur dă peste cap situația fotbaliștilor români și a mutărilor la echipe mari din fotbalul european, fundașul de 21 de ani de la Genoa CFC devenind cel mai scump jucător din istoria țării noastre și detronându-l pe Adrian Mutu care, în 2003, ajungea de la Parma Calcio 1913 la Chelsea Londra pentru 19 milioane de euro. Cel poreclit „Briliantul” a deținut recordul în România, vreme de mai bine de două decenii, cu mențiunea că, în acele timpuri, sumele de transfer erau mult mai mici, decât în prezent.

Radu Drăgușin (stânga), lider în istoria transferurilor de jucători români (FOTO: Getty Images)
Radu Drăgușin (stânga), lider în istoria transferurilor de jucători români (FOTO: Getty Images)

În noua ierarhie, Radu Drăgușin conduce topul celor mai scumpe transferuri din istoria țării noastre, fiind urmat de Adrian Mutu, iar podiumul completându-l Cristian Chivu, care ajungea de la Ajax Amsterdam la AS Roma pentru 18 milioane de euro, tot în anul 2003. Top5 este întregit de Răzvan Marin, care în 2019 se transfera de la Standard Liege la Ajax Amsterdam pentru 12,5 milioane de euro și Dennis Man, fotbalist pe care FCSB a primit 11 milioane de euro, în 2020, de la Parma.

Următoarea provocare: să-și găsească locul într-un lot de 787 de milioane de euro

Inițial, presa internațională informa că Tottenham oferise pentru a-l transfera pe Radu Drăgușin 25 de milioane de euro, bonusuri de cinci milioane de euro și, la schimb, plusase cu împrumutul pe jumătate de an al lui Djed Spence. Doar că Bayern München ar fi intrat pe fir și ar fi mărit miza transferului la 30 de milioane de euro - Genoa ar fi fost de acord cu ambele, în cele din urmă decizia finală fiind la Radu Drăgușin, a cărui valoare de piață este estimată la 20 de milioane de euro de către Transfermarkt, cifrele sale în sezonul curent ridicându-se la 22 de meciuri, două goluri și o pasă decisivă pentru Genoa.
După efectuarea vizitei medicale la formația din Premier League, spre care va merge cu un avion privat și parafarea ultimelor detalii, Radu Drăgușin va avea, însă, provocarea de a se integra într-un lot a cărui valoare este fabuloasă, depășind 787 de milioane de euro, printre cei mai bine cotați fiind și James Maddison (70 de milioane de euro), Cristian Romero (65 de milioane de euro) sau Heung-min Son (50 de milioane de euro). Deocamdată, Tottenham se află pe locul cinci din cele 20 posibile în primul eșalon din Anglia, la șase puncte de liderul Liverpool FC, după 20 de etape disputate.
De-a lungul carierei sale, de până acum, Radu Drăgușin a evoluat la echipele de tineret ale lui Juventus Torino, făcând trecerea la echipa mare și, ulterior, bifând grupări precum UC Sampdoria, US Salernitana 1919 și, mai apoi, Genoa.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net