Mărturisirile lui Thierry Henry: francezul s-a confruntat cu depresia ani la rând

Fostul internaţional francez Thierry Henry, actualul selecţioner al naţionalei de tineret a Franţei, a discutat cu sinceritate despre perioada în care era jucător, mărturisind că s-a confruntat, ani la rând, cu depresia.

Thierry Henry a scris istorie la naționala Franței (FOTO: Getty Images)
Thierry Henry a scris istorie la naționala Franței (FOTO: Getty Images)

Invitat la podcast-ul „The Diary of a CEO”, campionul mondial a povestit că totul a pornit în copilărie, însă a realizat foarte târziu prin ce trece, de fapt. „Am minţit foarte mult timp, pentru că societatea nu era pregătită să asculte ceea ce aveam de spus”, a relatat campionul mondial din 1998, între timp în vârstă 46 de ani.

A conștientizat ce se întâmplă abia în pandemie

Cel mai bun marcator din istoria clubului londonez Arsenal a afirmat că starea aceasta de depresie l-a afectat, în toţi anii în care făcut performanță, fără a fi conştient, însă, de ea. „În toată cariera mea, de la naştere, am fost în depresie. Ştiam acest lucru? Nu. Am făcut ceva pentru a trece peste acest lucru? Nu. Însă m-am adaptat la un anumit mod de viaţă. În viaţă, trebuie să pui un picior înainte, iar apoi pe celălalt şi să mergi. Este ceea ce îmi spun, de când eram tânăr. Nu m-am oprit niciodată din mers!”. Revelația a avut-o târziu, în perioada pandemiei, când a început să realizeze ce i se întâmplă. Retras din activitatea fotbalistică, în 2014, fostul fotbalist francez s-a trezit izolat timp de un an în Canada, departe de familie, perioadă care l-a pus foarte mult la încercare. „Lacrimile veneau singure. De ce? Nu ştiu, dar poate că se aflau acolo de mult timp. (...) Tehnic, nu eram eu, eram eu tânăr”, a declarat Thierry Henry, care „a legat” fragilitatea sa mentală de copilărie şi de căutarea constantă a aprobării faţă de tatăl său, foarte critic cu performanţele sale: „Când eram mic, îmi spunea mereu «nu ai făcut bine asta». Atunci, evident, când auzi acest lucru mai des ca orice, devine ceva care rămâne”, a mai povestit atacantul, care a punctat că tatăl său „a ajutat într-o măsură sportivul, dar nu a ajutat la fel şi omul”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net