Fotbalist de la Steaua Roșie spune că s-a născut în '90, deși mama sa murise în '86

Fotbalul internațional este străbătut din nou de un episod controversat, după ce un fotbalist african susține că ar fi născut în anul 1990, deși mama lui ar fi murit în 1986.

Guélor Kanga, acuzat de furt de identitate (FOTO: Getty Images)
Guélor Kanga, acuzat de furt de identitate (FOTO: Getty Images)

Guélor Kanga se află în mijlocul unui scandal de vârstă, iscat între federaţiile de fotbal din Congo şi Gabon: conform unei plângeri depuse ce prima, Guélor Kanga ar fi, de fapt, Kiaku Kiaku Kiangana, cetăţean congolez născut în ziua de 5 octombrie 1985, la Kinshasa, în timp ce pretinsul Guélor Kanga spuen că s-ar fi născut la Oyem, în Gabon, la 1 septembrie 1990.
Cotat la 1,5 milioane de euro potrivit estimărilor făcute de Transfermarkt, Guélor Kanga are trei goluri marcate și cinci pase decisive în 14 meciuri disputate cu Steaua Roșie în campionatul Serbiei. De altfel, contractul său ar expira pe 30 iunie 2025, când mijlocașul ofensiv s-ar apropia, dacă zvonurile se adeveresc, de 39 de ani. Printre riscurile la care se supune federația din Gabon se numără sancțiuni drastice pentru că ascunderea falsului de edentitate și complicitate pentru că i-a permis adevăratului Kiaku Kiaku Kiangana să joace ani la rând la echipa națională a țării sale.

Urmează să fie audiat de Confederația Africană

Federaţia Congoleză a acuzat Federaţia din Gabon, încă din aprilie 2021, că aceasta din urmă ar fi falsificat actele jucătorului, oferindu-i o nouă identitate şi „întinerindu-l” cu cinci ani, deşi mama lui ar fi decedat în anul 1986. Confederaţia Africană urmează să îl audieze pe fotbalistul acuzat de furt de identitate, care jucat până acum, în Europa, pentru echipele FK Rostov, Steaua Roşie Belgrad (unde, e în prezent) și AC Sparta Praga. În palmaresul său figurează patru titluri şi trei cupe în Serbia, şi câte o cupă în Cehia și Rusia, în vreme ce la națională are 64 de selecţii şi două goluri marcate pentru Gabon.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net