Leo Messi, câștigătorul Balonului de Aur. Cui i-a dedicat trofeul cu numărul opt

Ultima actualizare:

Cel de-al optulea Balon de Aur din palmaresul lui Leo Messi a fost decernat, luni seară, argentinianul încununând o perioadă fructuoasă. Campionul mondial a sărbătorit pe scenă cu cei trei fii ai săi momentul în care trofeul i-a fost înmânat chiar de David Beckham, unul dintre proprietarii echipei la care evoluează acum, Inter Miami.

Leo Messi a sărbătorit Balonul de Aur cu cei trei fii ai săi (FOTO: Getty Images)
Leo Messi a sărbătorit Balonul de Aur cu cei trei fii ai săi (FOTO: Getty Images)

„Este întotdeauna special să vii aici, să vii la această gală. Am trăit aici, timp de doi ani şi mi-am făcut mulţi prieteni buni şi am amintiri frumoase. Sunt încântat de acest nou trofeu, de această nouă recunoaştere”, a fost reacția lui Messi, care a adăugat zâmbind, făcând referire și la perioada petrecută la Paris Saint-Germain, între 2021 și 2023: „Nu sunt sigur că fanilor PSG le-ar plăcea ca eu să prezint Balonul de Aur pe Parc des Princes”.
„Da, bineînţeles, este special, la fel ca acela dinaintea lui, pentru că a venit după ce am reuşit cu naţionala Argentinei la Copa América, dar acesta este mult mai special, pentru că vine după ce am câştigat Cupa Mondială, cel mai dorit trofeu pentru oricine. Este un vis devenit realitate pentru mine, pentru coechipierii mei, pentru o ţară întreagă. Să fim din nou campioni mondiali, cu ceea ce înseamnă şi mai ales cu ceea ce înseamnă pentru argentinieni, este special din acest punct de vedere”, a mai spus sud-americanul, în cadrul galei organizate în Franța, la Paris. 

„Acestea au fost cele mai puternice emoţii ale mele”

Cu prilejul discursului ținut după decernarea premiului, fotbalistul argentinian a prezentat o serie de mulțumiri unor nume importante din „sportul rege”: „Mulţumesc tuturor celor care m-au votat, tuturor celor care au făcut posibil ca eu să câştig acest premiu. Aş dori să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la acest trofeu, colegilor mei de echipă şi antrenorului meu de la echipa Argentinei (n.r. Lionel Scaloni). Aş dori, de asemenea, să mulţumesc staff-ului tehnic din Argentina. Îi felicit pe Haaland, Kylian (n.r. Mbappé) şi pe ceilalţi, care au avut un sezon excepţional la nivel individual. Văd o mulţime de chipuri cărora aş vrea să le mulţumesc. În această seară, mă simt bine, este o plăcere care nu mă va părăsi, niciodată. O menţiune specială pentru toţi oamenii care m-au urmărit de la începutul carierei mele. Aş dori, de asemenea, să-i mulţumesc soţiei mele, care a fost alături de mine de la început, susţinându-mă la bine şi la rău”, a spus Messi, care a mai menţionat faptul că Diego Maradona ar fi fost aniversat la 30 octombrie, dedicându-i trofeul: „Diego, totul datorită ţie”.
„Nu mi-am imaginat niciodată că voi avea cariera pe care am avut-o. Am avut norocul de a juca pentru cel mai bun club cu cea mai bună echipă din istorie (n.r. FC Barcelona), ceea ce mi-a permis să-mi îndeplinesc visele. Câştigasem o mulţime de trofee, dar tot ceea ce aveam nevoie era Cupa Mondială. După câteva momente complicate, am încercat din nou şi am reuşit. Sunt extrem de norocos că sunt campion mondial! Acestea au fost cele mai puternice emoţii ale mele. Nu vă puteţi imagina ce am simţit!”, a concluzionat fotbalistul. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net