Emoții uriașe în fotbalul olandez: un jucător s-a prăbușit pe teren cu convulsii

Fotbalul din Olanda a trecut prin momente de cumpănă, după ce un fotbalist s-a prăbușit, pur și simplu, pe teren, având convulsii. 

Bas Dost a beneficiat imediat de intervențiile medicilor celor două echipe (FOTO: EPA)
Bas Dost a beneficiat imediat de intervențiile medicilor celor două echipe (FOTO: EPA)

Nimic nu prefața clipele tensionate, care aveau să se petreacă, la meciul dintre AZ Alkmaar și NEC Nijmegen disputat duminică și suspendat când tabela arăta 2-1 pentru oaspeți. La un moment dat, unul dintre jucătorii celor de la NEC Nijmegen a căzut pe gazon, făcându-i-se rău, în timp ce alerga și fiind străbătut de convulsii. A fost nevoie de câteva secunde grele ca arbitrul să înțeleagă ce se întâmplă și ca echipele medicale să se deplaseze pe teren. În cele din urmă, acestea au intervenit numidecât și l-au resuscitat pe sportiv, iar întregul episod a dat mari emoții tuturor celor prezenți.

Bas Dost, în afara oricărui pericol, după intervențiile medicilor

Între timp, jucătorul, Bas Dost, a transmis un mesaj din spital, în care a precizat că este în afara oricărui pericol. „Mă simt bine. Ajutorul pe care am primit pe teren a fost fantastic. Acum sunt în spital şi mă simt bine. Vă mulţumesc pentru tot sprijinul!”, a transmis fotbalistul, care va mai rămâne un timp internat pentru a se reface. 
„Meciul AZ-NEC a fost oprit, în minutul 90, duminică seara, la scorul de 1-2. Bas Dost s-a prăbuşit pe teren şi a fost ajutat imediat de toate serviciile de urgenţă prezente. Dost a fost scos de pe teren de serviciile de urgenţă şi dus la spital”, a precizat NEC într-un comunicat pe site-ul său. AZ Alkmaar a reacționat pe platforma X, fosta Twitter: „Bas Dost e conștient, din fericire. Îți dorim să ai putere și să te recuperezi cât mai repede”.
Până atunci, Bas Dost fusese omul meciului: a marcat un gol, în minutul 11, apoi a pasat decisiv la reușita coechipierului Magnus Mattsson, după ce Vangelis Pavlidis egalase pentru gazde. Cele două echipe au decis de comun acord ca meciul să nu mai continue.
Fostul internaţional olandez are 34 de ani, fiind un atacant atipic, la cei 1,96m înălțime. De-a lungul carierei, a îmbrăcat tricoul celor de la SC Heerenveen, VfL Wolfsburg, Sporting CP, Eintracht Frankfurt sau Club Brugge. Cifrele sale la nivel de club ilustrează 269 de goluri în 542 de meciuri oficiale, în vreme ce la naționala Olandei are un gol în 18 meciuri. În palmaresul lui Bas Dost se găsesc Cupa și Supercupa Germaniei, Cupa și Cupa Ligii Portugaliei, două titluri și o Supercupă în Belgia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net