Liverpool, din nou în finala Ligii Campionilor, după o primă repriză de coșmar

Ultima actualizare:

Liverpool și-a asigurat prezența în ultimul act al competiției, după un retur spectaculos cu Villarreal, terminat cu 3-2 pentru englezi.

Luis Diaz, introdus după pauză, a schimbat total fața jocului (FOTO: EPA)
Luis Diaz, introdus după pauză, a schimbat total fața jocului (FOTO: EPA)

„Cormoranii” au fost de nerecunoscut în prima repriză, Villarreal reușind să intre la pauză cu 2-0 grație golurilor marcate de Boulaye Dia (min. 3) și Francis Coquelin (min. 41). Readuși pe linia de plutire de antrenorul Jurgen Klopp, jucătorii englezi au întors rezultatul la pauză, după reușitele lui Fabinho (min. 62), Luis Díaz (min. 67) și Mané (min. 74).

Este fantastic. Știam de dinainte că asemenea lucruri se pot întâmpla, să luăm primul gol atât de repede. Nu a fost ceea ce ne-am dorit. Vreau să spun că le port tot respectul celor de la Villarreal. La pauză, am știut ce am făcut greșit. A trebuit să le arăt ce nu au făcut bine. Le-am spus că dacă tot am venit, trebuie să ieșim pe teren și să jucăm. Tot respectul pentru felul în care au reacționat băieții în repriza a doua. Dacă jucam la fel ca în prima repriză, nu am fi ajuns în finală. Dacă tot suntem aici, trebuie să încercăm să câștigăm”, a declarat antrenorul lui Liverpool la finalul meciului. Tehnicianul german a ajuns în cea de-a patra finală a Ligii din carieră, egalând recordul deținut până acum de Marcelo Lippi, Alex Ferguson şi Carlo Ancelotti. În finală, Liverpool va întâlni câștigătoarea duelului dintre Real Madrid și Manchester City, carese va disputa diseară, de la ora 22.00. În tur, englezii s-au impus cu scorul de 4-3.

Antrenorul spaniolilor recunoaște superioritatea lui Liverpool

La rândul lui, antrenorul lui Villarreal, Unai Emery, a declarat: "Când pierzi, momentul este trist pentru toată lumea. Ei merită să joace în finală. În prima repriză le-am arătat tuturor că suntem o echipă bună şi că putem avea ocazii. Dar diferenţa în cele două meciuri a fost în favoarea lor. Astăzi aveam nevoie de ceva mai mult. Trebuia să ne apărăm cu ardoare şi să nu-i lăsăm să se poziţioneze. Am marcat, am avut penalty neacordat şi ei nu s-au apropiat de poarta noastră. Prima repriză a fost încurajatoare. Gerard Moreno a jucat accidentat, i-a fost greu să sprinteze şi ne-am pierdut forţa. Noi nu mai eram la fel. Trebuia să avem mai mult mingea, dar primul lor gol ne-a afectat prea mult psihic. Am rămas fără energie. Nu am avut capacitatea de a răspunde la cerinţele unei întâlniri eliminatorii cu Liverpool. Am fost aproape de excelenţă, dar nu am reuşit să ne menţinem timp de 90 de minute", a declarat Emery.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net