Lewandowski și Bayern au mai stabilit un record în Liga Campionilor

Bayern Munchen s-a dezlănțuit în returul optimilor Ligii Campionilor. Bavarezii au învins cu 7-1 pe RB Salzburg, reușind o calificare en-fanfare în sferturi.

Lewandowski a marcat cea mai rapidă triplă din istoria Ligii Campionilor (FOTO: Guliver/Gettyimages)
Lewandowski a marcat cea mai rapidă triplă din istoria Ligii Campionilor (FOTO: Guliver/Gettyimages)

Puși în gardă de rezultatul meciului din tur, 1-1, germanii au început în forță meciul și după o jumătate de oră conduceau cu 3-0 deja. Polonezul Robert Lewandowski a fost din nou eroul meciului, cu trei goluri marcate în minutele 12, 21 și 23 (primele două din penalty). El a stabilit astfel un nou record – pentru cel mai rapid hat-trick de la debutul unui meci din Liga Campionilor. Precedentul record îi aparținea lui Marco Simeone (AC Milan), care marcase o triplă contra lui Rosenborg, în 1996, în primele 24 de minute ale meciului. Pentru Lewa, acesta a fost al cincilea hat-trick din Liga Campionilor. El mai are trei astfel de reușite la Bayern și una la Borussia Dortmund. Cele mai multe hat-trick-uri, câte 8, le au Lionel Messi, toate pentru FC Barcelona, și Cristiano Ronaldo (7 la Real Madrid şi unul la Juventus).

Celelalate goluri ale unei victorii istorice pentru Bayern au fost marcate de Gnabry (31), Muller (54, 83) şi Sane (86). Golul de onoare al oaspeților a fost semnat de danezul de 18 ani Kjaergaard (70).

Nu doar Lewandowski a scris istorie, ci și Bayern, aceasta fiind pentru a șaptea oară când Bayern a marcat şapte goluri sau mai multe într-un meci din Champions League, ceea ce reprezintă un record.

Liverpool a fost învinsă acasă de Inter Milano

În cel de-al doilea meci din returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, Inter Milano a învins-o în deplasare pe Liverpool cu 1-0, rezultat insuficient pentru a se califica în sferturi. În prima manșă, englezii se impuseseră cu 2-0 la Milano. Pe stadionul Anfield Road, scorul de fost decis de golul marcat de argentinianul Lautaro Martinez în minutul 62. Chiar dacă învinși, englezii au fost cei care au dominat partida. Ei au avut și trei bare, una prin Matip și două prin Salah.

Returul optimilor de finală continuă miercuri cu alte două meciuri: Real Madrid - PSG și Manchester City - Sporting Lisabona.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net