Cine va câștiga Liga Campionilor? City și Inter se luptă pentru supremație

Ultima actualizare:

Manchester City și Internazionale Milano joacă având trofeul pe masă, sâmbătă, de la ora 22.00, confruntare televizată de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Cele două echipe se vor întrece pentru a-ș dovedi supremația în Liga Campionilor, sub privirile unui stadion, Atatürk, plin până la refuz.

Erling Haaland și Pep Guardiola au făcut, până acum, o echipă excelentă (FOTO: Getty Images)
Erling Haaland și Pep Guardiola au făcut, până acum, o echipă excelentă (FOTO: Getty Images)

Englezii un moral excelent, înainte de ultimul act din Istanbul, după un sezon ireproșabil și contând pe „perla” fotbalului european, revelația Erling Haaland. Împreună cu el și sub comanda lui Pep Guardiola, „cetățenii” au câștigat titlul din Premier League și și-au adus în vitrină și Cupa Angliei, iar trofeul din cea mai tare competiție intercluburi ar desăvârși întocmai parcursul din acest an, consemnând o „triplă” istorică. „Am învățat că la acest club trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Vom da totul. Vom aborda acest meci cum am făcut cu fiecare, din acest sezon, 100% concentrați, cu nimic de pierdut. Am atins 10 semifinale de Ligă, în calitate de antrenor, am jucat trei finale, am câștigat două. Această competiție mi-a oferit mai mult decât mi-aș fi putut imagina”, a prefațat meciul Guardiola, la cei 52 de ani ai săi.

„Eșecul nu există în sport”, mentalitatea lui Pep Guardiola

„Dacă ne dorim să facem pasul următor, avem nevoie de un triumf european. Eșecul nu există în sport. Admițând că ai dat greș e ca și cum ai spune că adversarul tău nu contează. Nu e posibil să fi jucat pur și simplu mai bine? Trebuie să încerci, despre asta e vorba în sport. Să încerci și să te ridici. Când câștigi, trebuie să te bucuri cu decență. Când pierzi, plângi puțin, «te scuturi» și o iei de la capăt. Dacă încerci, n-ai cum să dai greș!”, a mai punctat tehnicianul, potrivit „Gazzetta dello Sport”.
City vine după un traseu remarcabil, fără înfrângere, iar în fazele eliminatorii a reușit câteva rezultate spectaculoase: 7-0 cu RB Leipzig în optimile de finală, 3-0 în fața lui Bayern München mai departe și 4-0 cu Real Madrid în semifinale. Finala Ligii Campionilor s-ar putea să fie ultimul meci în tricoul lui City pentru İlkay Gündoğan, căpitanul englezilor, care la cei 32 de ani ai săi are șanse să ajungă la FC Barcelona, echipă care „l-a curtat” intens. Gündoğan e la City, încă din 2016, răstimp în care mijlocașul german de origini turcești a strâns 303 meciuri, a marcat 60 de goluri și a cucerit 13 trofee, inclusiv cinci titluri în Premier League, iar câștigarea Ligii Campionilor ar fi un final perfect pentru parcursul său la gruparea engleză.

Simone Inzaghi, obișnuit doar să câștige 

De cealaltă parte, însă, Inter îl are pe antrenorul Simone Inzaghi, care la 47 de ani este un „specialist” al finalelor din „sportul rege”, atât în Cupa, cât și Supercupa Italiei: din 2017 și până astăzi, Inzaghi e, pur și simplu, de neînvins, câștigând trei ultime acte pe banca tehnică a lui Lazio și patru cu „nerazzurrii”. De altfel, Inter are avantajul stabilității, dat fiind faptul că oficialii clubului au confirmat prelungirea colaborării cu antrenorul lor cel puțin încă două sezoane, de acum înainte. La nivel de palmares, Inter se poate mândri cu trei trofee cucerite în Liga Campionilor, din cinci finale dispute, în vreme ce Manchester City a ajuns o singură dată în ultimul act al competiției, când a și cedat în fața lui Chelsea Londra cu 0-1. Sezonul acesta, Inter a pierdut doar două meciuri în campania europeană, ambele în faza grupelor, în detrimentul lui Bayern.

István Kovács se află în apogeul carierei (FOTO: Getty Images)
István Kovács se află în apogeul carierei (FOTO: Getty Images)

István Kovács, delegat în brigada de arbitri

István Kovács, în vârstă de 38 de ani, face parte din brigada de arbitri delegată la acest meci, fiind al patrulea oficial al partidei, în vreme ce Vasile Marinescu, care are 47 de ani, va fi rezervă pentru arbitrii asistenți. Finala de la Instabul va fi arbitrată de o echipă de polonezi, cu Szymon Marciniak la centru şi cu Paweł Sokolnicki şi Tomasz Listkiewicz ca arbitri asistenţi. De altfel, Kovács se află în apogeul carierei sale, fiind desemnat și la Cupa Mondială din Qatar, acolo unde a fost al patrulea oficial pentru opt partide.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net