Majoritatea antrenorilor vor 5 schimbări de jucători în Premier League

Introdusă în 2020, în contextul pandemiei de COVID-19, regula celor 5 schimbări de jucători dintr-un meci de fotbal a avut de la început un statut provizoriu. Apoi, FIFA a prelungit aplicarea sa în contextul în care noul coronavirus a continuat să facă victime. În Anglia, în schimb, sunt permise doar trei schimbări, iar mulți antrenori susțin trecerea la cinci înlocuiri.

Jurgen Klopp susține regula celor 5 schimbări de echipă (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp susține regula celor 5 schimbări de echipă (Foto: EPA-EFE)

Antrenor la FC Liverpool, Jurgen Klopp s-a exprimat recent în favoarea adoptării acestei reguli în Premier League: ”Este nevoie de 14 voturi pentru a se schimba regula, dar ceva e în neregulă. De exemplu, nu cred că mulți jucători de la Burnley participă la meciuri internaționale. Când jucătorii noștri dispută trei meciuri, ei nu au niciunul. Vorbim despre o problemă cu care se confruntă unii jucători și unele cluburi, dar al cărei rezultat este decis de alții. Aceasta este o problemă reală. Cea mai bună și mai intensă ligă din lume este singura care păstrează trei înlocuiri. Nu este corect. Ar trebui să ne schimbăm, dar nu văd nicio posibilitate să o putem face", a spus antrenorul lui Liverpool, potrivit lequipe.fr.

Rangnick, Guardiola și Ranieri sunt de acord cu Klopp

Poziția lui Klopp nu este singulară în Premier League. Thomas Frank, managerul lui Brentford s-a declarat de acord cu acesta: ”E nevoie de cinci schimbări. Eu reprezint un club cu buget mic, cu efectiv mic, dar cred că și noi vom adera”.

De asemenea, zilele trecute Ralf Rangnick (Manchester United), Pep Guardiola (Manchester City) și Claudio Ranieri (Watford) s-au pronunțat pentru trecerea la 5 schimbări de jucători într-un meci.

Regula celor 5 schimbări a rămas valabilă în contextul pandemiei de COVID-19

În primăvara lui 2020, Federația Internațională de Fotbal Asociație (FIFA) a propus o schimbare în regulamentul de desfășurare a meciurilor, în următoarele luni. Mai exact, ca într-o partidă să fie permisă efectuarea a cinci schimbări de fiecare echipă. Propunerea a fost aprobată de International Football Association Board (IFAB), singurul organism ce poate modifica regulile jocului de fotbal și în care sunt reprezentate cele patru federații britanice (engleză, scoațiană, galeză și nord-irlandeză) și FIFA. Inițial s-a stipulat ca această regulă să fie aplicată în competițiile aflate în desfășurare sau care urmează să debuteze și să se finalizeze până în 31 decembrie 2020. Cum numărul fotbaliștilor infectați cu COVID-19 a rămas ridicat, s-a decis ca regula să fie valabilă și după această dată.

În 2020, Ole Gunnar Solskjaer a făcut 5 schimbări de jucători într-un singur minut

O situație inedită a apărut la meciul Manchester United - Sheffield United (3-0), din etapa cu numărul 31 a Premier League, în 24 iunie 2020. Atunci, antrenorul gazdelor, Ole Gunnar Solskjaer (47 de ani), a efectuat cele cinci schimbări de jucători în același minut. Norvegianul a intrat astfel în istoria fotbalului. El i-a trimis pe gazon pe Ighalo, McTominay, Pereira, McTominay, Daniel James și Juan Mata. Iar Martial, realizator al unui hat-trick, Bruno Fernandes, Pogba, Rashford și Greenwood au fost chemați pe banca rezervelor. Practic, Solskjaer i-a schimbat pe cinci jucători cu caracter ofensiv care și-au făcut treaba foarte bine în acest meci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net