Mărturisirea celui mai așteptat transfer al Barcelonei: „Hagi a fost idolul meu”

Zvonurile care îl plasau drept plecat de la Manchester City pentru a îmbrăca tricoul celor de la FC Barcelona s-au adeverit și transferul lui İlkay Gündoğan pe Camp Nou a fost oficializat de gruparea din Primera División.

 İlkay Gündoğan a semnat cu FC Barcelona (FOTO: Getty Images)
İlkay Gündoğan a semnat cu FC Barcelona (FOTO: Getty Images)

Odată cu primele sale declarații din proaspăta ipostază, Gündoğan a mărturisit că, în copilărie, Gheorghe Hagi era sursa lui de inspirație, motivându-l constant în a persevera în cariera de fotbalist, jucătorul turc fiind de timpuriu fanul lui Galatasaray Istanbul. 
„Fiecare partidă a lui Galatasaray era un eveniment în familia noastră, întotdeauna ne strângeam toți în sufragerie. Încă îmi amintesc finala Cupei UEFA, din 2000, ca și cum s-ar fi jucat în urmă cu o săptămână”, a povestit Gündoğan, adăugând „Hagi a fost favoritul meu în copilărie”.

„Regele”, unul dintre factorii care i-au influențat plecarea de la City la Barcelona

La orgini fiind turc, Gündoğan a preferat, însă, să evolueze pentru naționala Germaniei. În materie de cluburi, fotbalistul a lăsat în urmă șapte ani fructuoși la Manchester City, îndeplinindu-și visul de a evolua pentru FC Barcelona. De altfel, idolatria sa pentru cel poreclit „Regele” în fotbalul românesc i-a influențat această decizie, de a purta tricoul blaugrana. La rândul său, Hagi și-a împlinit visul de a îmbrăca tricoul Barcelonei în 1994, pe când avea 29 de ani, după cea mai mare performanță a carierei sale, sfertul de finală cu naționala României la Campionatul Mondial din SUA.
În vârstă de 32 de ani, Gündoğan se află în cel mai bun moment al carierei, consemnând o reușită uriașă: „tripla” formată din câștigarea Premier League, cucerirea Cupei Angliei și adjudecarea Ligii Campionilor, toate împreună cu Manchester City. De altfel, de-a lungul perioadei petrecute în rândul „cetățenilor”, Gündoğan a pus umărul la câștigarea a 14 trofee, printre acestea numărându-se și cinci titluri de campion al Angliei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Dani Alves (Getty Images) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Dorinel Munteanu, antrenor Otelul Galati (Facebook) jpg
Dinamo FCSB (Sportpictures) jpg
Simona Halep, Getty Images jpg
Francesco Camarda (Getty Images) jpg
Cristiano Ronaldo (Getty Images) jpg
FC Voluntari Farul Constanta (Sportpictures) jpg