Salariul lui Ianis Hagi, dezvăluit. Cât câștigă fotbalistul la Rangers

La finele lunii decembrie, Ianis Hagi a semnat prelungirea cu Glasgow Rangers, urmând să îmbrace tricoul scoțienilor, până în anul 2026.

Ianis Hagi are contract cu Glasgow Rangers, până în anul 2026 (FOTO: Getty Images)
Ianis Hagi are contract cu Glasgow Rangers, până în anul 2026 (FOTO: Getty Images)

Între timp, presa internațională a dezvăluit și partea financiară a înțelegerii: astfel, românul are un salariu anual 1.092.000 de lire sterline, cota sa aproximată de Transfermarkt fiind de cinci milioane de euro. Dacă suma este un considerabilă pentru fotbaliștii români, nu același lucru se poate spune raportat la coechipierii săi de la Rangers. Potrivit presei din Scoția, cel mai bine plătit jucător de la echipa antrenată de Michael Beale este Connor Goldson, care ar primi nu mai puțin de 1.924.000 de lire sterline pe sezon, adică aproape dublu decât Ianis Hagi. 

A stat pe bară un an și jumătate

Cert este că fiul lui Gheorghe Hagi are șansa să dea uitării perioada de un an și jumătate, în care s-a luptat cu o recuperare în urma accidentării de la genunchi, stând departe de teren atât la echipa de club, cât și la cea națională. 
Ianis Hagi îmbracă tricoul lui Rangers, din anul 2020, unde a venit de la KRC Genk. În răstimp, românul a adunat 96 de meciuri în ipostaza de jucător al scoțienilor și a marcat 16 goluri, oferind totodată 21 de pase decisive. În sezonul recent încheiat, dat fiind că a absentat foarte mult din cauza accidentării, a reușit, totuși, pe final de campanie, să prindă 11 partide și să înscrie o dată. 
Recent, Ianis Hagi a revenit la prima reprezentativă a țării noastre, în egalurile obținute de România cu Kosovo (0-0) și Elveția (2-2), în drumul spre Campionatul European din 2024. Deși o bună parte din oamenii angrenați în fotbal l-au contestat pe selecționerul Edi Iordănescu și au criticat prestația tricolorilor, Ianis Hagi s-a arătat optimist în perspectiva naționalei către EURO2024. România ocupă locul doi în grupa sa, având opt puncte, la două distanță de liderul Elveția, țara noastră fiind urmată Israel cu șapte puncte, Belarus și Kosovo cu câte trei și Andorra cu unul. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Erling Halaand (Getty Images) jpg
Simona Halep, Getty jpg
PSG Newcastle United (Getty Images) jpg
FotoJet (16) jpg
SITE Rapid Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Dani Alves (Getty Images) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Dorinel Munteanu, antrenor Otelul Galati (Facebook) jpg