Start poticnit la EURO2023: naționala U21 „s-a predat” în fața Spaniei

România a avut un start împleticit în grupele Campionatului European U21 de fotbal. Selecționata lui Emil Săndoi s-a uitat neputincioasă la Spania, ibericii impunându-se, miercuri, cu 3-0. Dacă în prima repriză mai existau speranțe pentru un rezultat mai blând, la pauză tabela arătând 0-0, partea secundă a jocului a arătat că e doar o chestiune de timp, până ce Spania „să se descătușeze”.

România n-a avut nicio șansă în fața Spaniei (FOTO: Sportpictures)
România n-a avut nicio șansă în fața Spaniei (FOTO: Sportpictures)

„Cred că a fost o diferenţă! Cred că am început bine. La sfârşitul primei reprize, am simţit că o să fie greu şi, în a doua, am căzut fizic. Apoi, am încercat să jucăm fizic, dar din păcate nu am reuşit. Cred că putem să încercăm să jucăm mai mult, poate a fost şi presiune. Nu e totul terminat, e primul meci, ştiam că primul meci e greu. Trebuie să rămânem cu capul sus!”, a declarat purtătorul banderolei de căpitan de la România U21, Bogdan Racoviţan.
După meci, însă, selecționerul Emil Săndoi s-a arătat lucid, conștientizând punctele unde mai este de lucrat la echipa sa: „Bineînţeles că ne doream şi ne aşteptam la mai mult. Sunt puţin îngrijorat pentru că am văzut lipsă de personalitate, în seara asta. Am avut mingea în posesie la ambele goluri, dar ne-am speriat, parcă nu am avut control. Dacă am fi fost puţin mai atenţi, poate că era altfel. Jocul greşeala aşteaptă, pentru că dintr-o acțiune de contraatac am primit primul gol, la golul doi am avut mingea în control și am pierdut-o ușor. Cred că a fost o presiune prea mare, care a apăsat pe umerii jucătorilor. Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa. Îmi pare rău şi pentru jucători, trebuie să le ridicăm moralul. A fost un duş rece, dar urmează o nouă partidă. Această teamă, haideţi să nu zicem lipsă de personalitate, a făcut ca, atunci când a venit mingea la unii jucători, în unele situaţii de contraatac, parcă am luat cele mai proaste decizii. În unele momente, trebuia să ne demonstrăm calitatea pe care o avem. Şi am făcut unele greşeli copilăreşti”.

Portarul României, asumat după meci

O intervenție asumată a avut-o și portarul României U21, Mihai Popa. „E un rezultat umilitor, am pierdut cu 0-3. Dar abia a început turneul, nu s-a terminat, mai sunt șase puncte în joc și vom lupta pentru ele. Spania e un adversar foarte bun și cred că va demonstra asta și la următoarele meciuri. Cred că am fost puțin speriați și asta ne-a costat. Nu știu de ce ne speriem! Clar e un adversar diferit față de ce întâlnim în Liga I sau față de ce întâlnesc colegii afară. Era foarte important să nu primim gol, un 0-0 cred că era foarte bun, în primul meci. Cu siguranță n-am făcut ce trebuia cu mingea, ne-am speriat ușor, când au venit în presing. N-avem încotro, trebuie să luptăm. Dacă nu, stăm la hotel și asta este! Jocul nu ne dă șanse, dar noi vom spera”, a punctat goalkeeperul, care a făcut un pas important pentru cariera lui, transferându-se de la FC Voluntari în Serie A, la Torino.

Încă două meciuri pe Stadionul Steaua

România U21 împarte Grupa B de la EURO2023 cu Spania, Ucraina și Croația. Ibericii sunt lideri cu trei puncte, urmați de Ucraina, la egalitate, în vreme ce croații au zero puncte, întocmai ca România, care ocupă ultimul loc. Pentru selecționata lui Emil Săndoi mai urmează meciul cu Ucraina, sâmbătă, de la ora 19.00 și cel cu Croația, marți, de la 21.45, ambele pe Stadionul Steaua și difuzate de TVR. Campionatul European U21 este găzduit de țara noastră și de Georgia, iar cele mai bune trei formații din competiție vor merge la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net