Spania, campioană în Liga Națiunilor. Recordurile stabilite de iberici

Ultima actualizare:

Rotterdam i-a purtat noroc echipei naționale de fotbal din Spania, ibericii devenind campionii Ligii Națiunilor, după ce au învins Croația, duminică, la loviturile de departajare, scor 5-4.

Spania a consemnat o serie de recorduri, după ce a câștigat Liga Națiunilor (FOTO: Getty Images)
Spania a consemnat o serie de recorduri, după ce a câștigat Liga Națiunilor (FOTO: Getty Images)

Mulțumită goalkeeper-ului Unai Simón, care a avut câteva intervenții inspirate, dar și lui Dani Carvajal, care a transformat lovitura decisivă, Spania și-a adjudecat titlul din Liga Naţiunilor. La loviturile de departajare Joselu, Rodri, Mikel Merino, Marco Asensio şi Dani Carvajal au marcat pentru Spania, în vreme ce Nikola Vlašić, Marcelo Brozović, Luka Modrić şiIvan Perišić au înscris pentru Croaţia. Pe lista celor care au ratat și-au trecut numele Lovro Majer şi Bruno Petković pentru Croaţia şi Aymeric Laporte pentru Spania.

Selecționerul Croației a acceptat înfrângerea cu grație

„Trebuie să ţinem cont de faptul că au fost implicate cele mai bune 16 echipe din Europa, iar cele mai bune patru au ajuns în semifinale. Să ajungi în finală este o mare realizare! Trebuie să ne recunoaştem meritele. Ne-am confruntat cu o echipă de top, care are experienţă şi care a terminat pe locul trei la Cupa Mondială, aşa că este un lucru important. Am meritat victoria!”, a declarat selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente. 
La rândul său, Zlatko Dalić, selecţionerul Croaţiei, a încheiat competiția cu capul sus, spunând că nu are niciun regret: „În primul rând, felicit Spania şi pe jucătorii noştri pentru un meci extraordinar. Mulţumesc fanilor, deoarece am avut parte de un mare sprijin! Am pierdut, păcat, dar trebuie să fim mândri. Am ajuns în finală, dar nu am câştigat. Uneori câştigi, alteori pierzi. Miza a fost mare, meciul a fost greu şi adversarul a fost bun. Am alergat din nou timp de 120 de minute. Am fost de calitate, am concurat cu ei! Nu am nimic de regretat”.

Portarul ibericiilor, Unai Simón, a avut câteva intervenții foarte inspirate (FOTO: Getty Images)
Portarul ibericiilor, Unai Simón, a avut câteva intervenții foarte inspirate (FOTO: Getty Images)

Mulțumită acestei reușite, „La Roja” și-a trecut în palmares trofeul cu numărul cinci din istorie, după ce a câştigat Campionatul European în trei rânduri, în 1964, 2008 şi 2012, dar şi Cupa Mondială, în 2010. Un alt record consemnat de iberici este acela că au devenit echipa cu cele mai multe trofee europene - până la finala câștigată în fața Croației, Spania și Germania erau la egalitate la acest capitol, cu câte trei trofee, nemții cucerind Campionatul European, în 1972, 1980 și 1996. Totodată, Spania a câștigat în premieră un trofeu în urma executării loviturilor de departajare.
De data aceasta, ibericii au reușit să îndrepte experiența trecută, când în urmă cu doi ani cedau în fața Franței, cu 1-2, consemnând primul trofeu câștigat de naționala Spaniei, după „tripla” istorică, din perioada 2008-2012, când „Furia Roja” a cucerit două titluri europene și unul mondial. De partea cealaltă, Croația pierde a doua finală importantă din istoria sa, după cea de la Cupa Mondială, din 2018.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net