Se agită apele la națională: Iordănescu Jr., pus la zid de legendele fotbalului

Ultima actualizare:

Norocul i-a surâs primei reprezentative a României, naționala lui Edi Iordănescu reușind să plece, totuși, cu un punct de pe terenul Elveției. Partida disputată luni și încheiată 2-2, după ce „tricolorii” au revenit de la 0-2 pe final de meci, păstrează România pe locul doi în grupa sa, însă parcursul de până acum stârnește îngrijorări, în opinia unora dintre cei implicați în „sportul rege”. 

Edi Iordănescu (dreapta) a stârnit reacții vehemente în fotbal (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu (dreapta) a stârnit reacții vehemente în fotbal (FOTO: Sportpictures)

Edi Iordănescu, însă, se arată încrezător în selecționata lui și continuă seria declarațiilor optimiste. „Am crezut şi, cine crede până în final, este răsplătit. Până la urmă, ce contează e că echipa a arătat o inimă mare, a arătat caracter şi a arătat că tot ce vă spunem noi este adevărat. Suntem pe drumul cel bun şi am început să construim valori. Iar valorile noastre încep cu spiritul, cu atitudinea şi cu mentalitatea. Miha (n.r. Valentin Mihăilă, autorul unei „duble”) - golul doi l-a dat cu ruptură musculară, este încă un semn de caracter pentru acest grup. Eu sunt mândru de el şi pentru noi, în perspectivă, înseamnă un punct enorm, atât în economia clasamentului cât şi pentru moral”, a comentat selecționerul României. Totodată, Mihăilă, a tranșat situația celor două tabere și a oferit replica acelora care contestă echipa României: „Aveţi încredere în noi, pentru că alţii nu aveţi. Dacă aveaţi alţii, de ce nu chemaţi alţii? Vreau să aveţi încredere în noi pentru că, până la urmă, toţi vrem să ne calificăm la EURO şi toţi ne bucurăm dacă suntem la EURO. Nu ne mai criticaţi! Noi suntem România, suntem români cu toţii, nu trebuie să-i criticaţi, trebuie să fiţi alături de noi, din primul în ultimul minut”.

Oamenii din fotbal, apel disperat către selecționer

Dincolo de cei angrenați la națională, însă, numărul celor îngrijorați se mărește. „Nici dacă era un joc-școală nu vedeam diferență așa mare. Cred că o echipă de club punea mai multe probleme Elveției. Nu știu de unde am obținut acest egal. Selecționerul nostru a fost depășit, a greșit tactic, strategic. Nu poți să abordezi un joc de asemenea manieră. Sunt total dezamăgit. Nu e un rezultat obținut de el. A fost depășit de realitate. A fost o prestație jalnică!”, a declarat Viorel Moldovan pentru Prima TV.
„Doamne ferește să fie acesta drumul cel bun! Băi, Edi, tu nu știi ce înseamnă echipa națională! Nu poți să vii, după meciul ăsta execrabil, când putea «să te umfle» Elveția cu 7-0, să spui că vii pe drumul cel bun! Să spui că creăm valori! Care valori?! Doamne ferește să fie ăsta drumul cel bun al echipei naționale! Nu grup, nu familie, rezultate! Ai făcut cele mai proaste meciuri din istoria națională. Lasă-l pe taică-tu să ducă naționala pe drumul cel bun, dacă nu te simți în stare”, „a tunat” Gică Popescu la același post de televiziune. 
„Rezultatul este excelent, dar este cea mai mare minciună a fotbalului, din toate timpurile. Trebuia să pierdem 7-0. Dacă nu analizăm ceea ce s-a întâmplat până în minutul 89, ne păcălim şi mergem din păcăleală în păcăleală. Să îşi bată joc de tine cum au vrut ei... Au luat totul la mişto: fotbalul, spectatorii, pe noi. Totul s-a întors împotriva lor. Demult nu am văzut aşa ceva”, a declarat Basarab Panduru pentru OrangeSport.

„Ești pe drumul cel bun. Drumul spre prăpastie!”

Fostul conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a plusat: „L-am ascultat și eu pe Edi Iordănescu. Termină, bă, băiatul lui tata, cu discursuri din astea. Nu ești deloc pe drumul cel bun. A, ești pe drumul cel bun, dar drumul spre prăpastie. Jur că nu am văzut așa ceva în viața mea. Mi-am notat tot meciul. Puteau ăia să ducă scorul la 9-0. Îl rog pe Edi să revadă meciul. Am fost pe teren doar sac de box. Păi, așa vrem noi să jucăm la EURO? Ne prind pe acolo Anglia, Portugalia, Spania, Franța, Germania și ne vor da, de «sărim din ghete». Nu poți, bă, fratele meu, să joci în halul ăla”, a declarat fostul oficial. 
Cornel Dinu și-a trecut și el numele pe lista celor nu tocmai încântați de evoluțiile echipei naționale, declarând pentru „Fanatik”: „La un astfel de meci rămâi mut, n-ai ce să mai spui… Se întâmplă să vezi așa un joc la 100 de ani. Probabil că mulți vor spune că este meritul lui Edi Iordănescu, că este rezultatul lui, care nu face altceva decât continuă… Să închidă, de fapt, acum, cercul norocului pe care și tatăl său. La anumite grupe sanguine, norocul se transmite de la tată la fiu… Nu putem spune decât «Slavă Domnului!» că, în loc de 0-4 sau 0-5, s-a terminat cu acest incredibil 2-2”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net