România a făcut pact cu norocul în preliminariile Euro. A scos un egal în Elveția

Ultima actualizare:

România pare să fi făcut pact cu norocul în grupa de calificare la Campionatul European. Tricolorii au încheiat nesperat la egalitate, 2-2, în Elveția, un meci în care au fost conduși până în minutul 89 cu 2-0! Mihăilă a fost eroul partidei încheiate cu o bară a gazdelor și care a demonstrat ce înseamnă să ai antrenor dus la biserică la propriu.

Mihăilă a marcat două goluri identice în Elveția (FOTO: EPA)
Mihăilă a marcat două goluri identice în Elveția (FOTO: EPA)

La cum s-a disputat partida până în minutul 89, România a părut o formație formată din copii care jucau împotriva unor seniori din „Echipa ideală a lumii”. Atât de mare era diferența, atât de dezastruoasă prestația jucătorilor noștri. Pentru că echipa României, deși a avut cinci fundași și, cel puțin pe hârtie, o apărare betonată, a arătat în defensivă precum o formație strânsă de pe plajă. Atât de mare a fost diferența de valoare în prima repriză a partidei în favoarea elvețienilor, care au făcut efectiv ce au vrut cu echipa noastră. Au înscris doar două goluri, prin golgheterul lor, Amdouni, care a marcat în minutele 29 și 40, dar dacă o mai făceau de trei-patru ori nu s-ar fi mirat nimeni. Atât de mare a fost dominarea și atât de prost așezată echipa noastră de singurul selecționer din lume care are explicații pentru orice greșeală ar face. Pentru că dispunerea formației pe teren este 100% responsabilitatea antrenorului, iar acest examen a fost picat cu brio de fiul lui Anghel Iordănescu, cel puțin în primele 45 de minute. Prima repriză, una dintre cele mai slabe din istoria recentă a naționalei noastre s-a încheiat cu un raport dezastruos pentru echipa română: 10-1 șuturi spre poartă pentru elvețieni, 74% - 26% posesie. Adică umilință totală.

Mihăilă a marcat două goluri în minutele 89 și 90+2

În repriza secundă jocul s-a echilibrat cumva, deși tot gazdele au dominat copios. Însă, parcă, nu au mai făcut-o cu aceeași virulență, jucătorii părând că vor să se menajeze înaintea vacanței. De aici a rezultat și senzația de relativ echilibru, însă acest lucru nu s-a datorat unei creșteri în joc a tricolorilor. Chiar și așa, fără să apese pe accelerație, elvețienii au mai ratat cel puțin două ocazii majore de a marca, de fiecare dată portarul Horațiu Moldovan salvând spectaculos. Și, când totul părea să se îndrepte spre o victorie clară a elvețienilor, Dumnezeu și-a adus aminte că familia Iordănescu e una dintre cele mai credincioase din România și și-a întors fața spre echipa noastră. Trimisul lui pe teren a fost Mihăilă, care a intrat în repriza secundă în locul lui Ianis Hagi. El marcat de două ori, în minutele 89 și 90+2, restabilind miraculos egalitatea într-un meci în care România părea că nu merită, la cum a jucat, nici să facă schimb de tricouri cu elvețienii. Și pentru că norocul, atunci când se întoarce spre o echipă o face complet, în ultimul minut al prelungirilor elvețienii au trimis balonul în bara transversală!

Drept urmare, pentru a fi corecți trebuie să spunem că România a scos un punct nemeritat (după nivelul de joc arătat) pentru al doilea meci consecutiv – după ce și în Kosovo a scăpat neînvinsă ca prin urechile acului, acolo scorul fiind 0-0 – și probabil că nu trebuie să ne facem probleme cu calificarea la turneul final al Campionatului European. Cu Edward Iordănescu, indiferent cum jucăm, se pare că nu putem pierde, așa că nici nu avem cum să ratăm calificarea la întâlnirea celor mai bune echipe de pe continent.

Și rezultatele indirecte ne ajută

Norocul se manifestă pe mai multe trepte când e vorba de echipa României. Nu doar că tricolorii obțin puncte venite de nicăieri, dar și adversarii direcți la calificare se împiedică atunci când nu se așteptau. Aseară, Belarus, ocupanta ultimului loc, a învins-o cu 2-1 pe Kosovo, scoțând-o practic din lupta pentru ocuparea locului 2, pentru care, cel puțin teoretic, se afla în luptă cu echipa noastră. Acum, singura rivală la poziția a doua, care duce la Europene, pare a fi rămas Israel, care a învins cu 2-1 pe Andorra și care ocupă acum locul al treilea în clasament, la un punct în spatele României. Meciurile directe dintre tricolori și israelieni vor avea loc la toamnă, până când să sperăm că staff-ul tehnic va antrena și altceva în afara norocului, pentru a avea cu adevărat șanse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net