Edi Iordănescu, „înfierat” de Gică Popescu. Ce i se reproșează

Ultima actualizare:

Lipsa de rezultate, dar și atitudinea din echipa națională nu rămân fără ecou. Unul dintre membrii „Generației de Aur”, Gheorghe Popescu, a vorbit în termeni duri despre ce se petrece la prima reprezentativă a țării noastre.   

Edi Iordănescu (al doise pregătește de calificările pentru EURO2024 (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu (al doise pregătește de calificările pentru EURO2024 (FOTO: Sportpictures)

„Echipa naţională trebuie să fie pentru jucători cel mai mare încărcător de moral. Oameni buni, dacă nu faceţi faţă la marea performanţă, nu veţi ajunge niciodată fotbalişti de top! Vrei să faci parte din vestiare importante? Trebuie să suporţi presiunea. La noi, criteriile de analiză ale unui jucător sunt diferite, faţă de cele de afară. La Barcelona preferau jucători cu calităţi în minus, dar care suportau presiunea. Dau un exemplu: Puyol. Calităţi tehnice nu avea foarte multe, dar avea un spirit. La meciurile mari juca mereu bine. Ăştia sunt jucătorii pe care îi vrea orice antrenor. Nu suporţi presiunea, nu ai ce căuta! Nu ne ajută rezultatele? Pai, să le facă! Cine a făcut rezultatele astea? Nu sunt ei cei care le-au făcut?”, a declarat președintele celor de la Farul Constanța, potrivit OrangeSport. 

Gică Popescu a mers mai departe și a comentat și abordarea selecționerului Edi Iordănescu: „Mă crucesc în momentul în care văd că vorbim despre un adversar de temut, aşa cum e Israelul. Refuz să cred că am ajuns în un aşa hal încât să ne temem de Israel. Nu putem să ne speriem de Israel, lăsaţi-mă în pace! Nu pot să accept aşa ceva, că ne e frică de Israel! Şi de Elveția... Că Elveția a făcut progrese... E Elveţia, nu e Olanda, Franţa, Spania, e Elveţia! Edi Iordănescu iese la TV, vorbeşte bine, dar rezultatele îl contrazic de cele mai multe ori. Selecţionerul e cel care răspunde de tot ce e la naţională, de bune, de rele. Se plânge că are jucători accidentaţi, că are jucători în minus... Eşti pus acolo să găseşti soluţii. Şi nu cred că naţionala are un «11» pe care să nu-l poţi schimba, cum era în perioada noastră”, „a tunat” cel poreclit „Baciul”. 
Programul naționalei României prevede startul calificărilor pentru EURO2024, unde țara noastră este repartizată în Grupa I, pe care o împarte cu Elveția, Israel, Kosovo, Andorra și Belarus. Primul meci al selecționatei lui Edi Iordănescu se va disputa pe 25 martie, în Andorra.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Simona Halep, Getty Images jpg
Leo Messi, Getty Images jpg
Messi jpg
simona halep (getty images) jpg
ivan provedel, lazio roma (getty images) jpg
mingi tenis zgura (sportpictures) jpg