Edi Iordănescu pune piciorul în prag: EURO2024 sau capăt de drum

La scurt timp după ce România și-a aflat adversarele cu care se va duela în grupele preliminare EURO2024, selecționerul Edi Iordănescu a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit despre așteptările pe care le are de la echipa națională și de la el însuși, în acest mandat. 

Edi Iordănescu, optimist cu privire la națională (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu, optimist cu privire la națională (FOTO: Sportpictures)

...despre adversarele din grupa României: „Suntem într-un proces accentuat de culegere de date. Încercăm să analizăm cât mai bine. Am încredere că echipa naţională are şansa ei, o şansă mare pentru a merge la turneul final. Este o grupă echilibrată, semnificativ mai de preferat decât au fost alte grupe care arătau groaznic pentru noi. Elveţia este văzută ca favorită, dar asta nu înseamnă nu vom intra cu încredere, că nu ne vom juca şansa şi, cu siguranţă, mergem spre obiectivul care este calificarea la turneul final. Nu putem să scoatem din ecuaţia calificării din Kosovo, nici Belarus, nici Israel. Fiecare echipă are şansa ei, noi trebuie să o valorificăm. Grupa este foarte echilibrată, dar trebuie să privim cu încredere. Puteam să cădem mult mai rău. Trebuie să ţintim cât mai sus. De ce nu? Chiar să atacăm primul loc”.

...despre obiectivul său la națională: „Pentru mine, această prezenţă la turneul final este obligatorie, altfel este capăt de drum. Eu nu am alt plan, nu am alt scenariu, nu am altă cale, decât asta: dacă nu vom fi la European, cu siguranţă că, după această campanie, veţi avea pe altcineva în faţa dumneavoastră”.

...despre perioada imediat următoare: „Trebuie să ne ridicăm nivelul şi este foarte important ca jucătorii noştri să reuşească la nivel de cluburi să se impună şi să vină la echipa naţională cu parametri optimi. E foarte important să începem bine. Cu siguranţă trebuie să ne ridicăm nivelul, să arătăm altă convingere şi altă eficienţă. Vine o nouă acţiune, în noiembrie şi mi-aş dori să fie una de consolidare, în care să reconfirmăm lucrurile bune din septembrie. Din punctul meu de vedere, jocurile din noiembrie le consider oficiale şi începe campania de calificare pentru turneul european”, a adăugat selecţionerul.

...despre Liga Națiunilor: „Pentru mine, în septembrie, a fost o acţiune reuşită. Din păcate, ce s-a întâmplat în iunie ne-a afectat foarte tare. Clar că «dubla» cu Muntenegru a fost capitală şi cel mai prost moment al nostru. Au fost şi elemente pozitive şi foarte pozitive, de unde putem să construim şi să creştem. Pot să spun cu tărie că, mai mult decât am resimţit eu, n-a resimţit nimeni acest parcurs şi, automat, retrogradarea echipei – mi-am asumat şi îmi asum în totalitate. Cred, totuşi, că sunt şi lucruri care, cu puţină şansă, cu puţin pragmatism, puteau să schimbe total prestaţia noastră şi clasamentul final. În septembrie, am arătat o altă coeziune, am avut consistenţă, că putem să controlăm momente importante din joc şi să avem iniţiativă. Au fost lucruri pozitive. Cred că, cu puţină şansă, am fi putut să terminăm cel puţin pe locul trei. Dacă am fi avut un singur punct în plus la clasament, am fi terminat pe locul doi”, a afirmat el.

...despre suporteri: „Hai să dăm suport acestor jucători, să vedem lucrurile bune, care s-au întâmplat în ultima perioadă, să încercăm să corectăm lucrurile mai puţin bune, să atragem de partea noastră eficienţa şi să mergem la European. După ultimele rezultate, ar trebui să începă din nou să aibă încredere suporterii. Suporterii echipei naţionale trebuie să aibă încredere în naţională şi în potenţialul ei, pentru că jucătorii au arătat că au potenţial. Suporterii iubesc echipa naţională, iubesc fotbalul şi nu au altă echipă naţională. Dacă vin alături de echipa naţională, sunt sigur că avem o altă şansă pentru succes”.

Echipa naţională a României se va duela în grupa sa preliminară EURO2024 cu Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus și, iar în noiembrie are prevăzute două meciuri amicale, cu Slovenia și Moldova. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net