Miracol în Turcia: un ex-fotbalist Chelsea a supraviețuit 24 de ore sub dărâmături

Ultima actualizare:

Tragedia din Turcia și Siria a lovit o sumedenie de oameni, cutremurele de la începutul acestei săptămâni arătând un bilanț nemilos: peste 2.500 de morți o estimare generală de până la 20.000 de decese. 

Turcia, puternic afectată de cutremurul de luni (FOTO: Getty Images)
Turcia, puternic afectată de cutremurul de luni (FOTO: Getty Images)

Printre victimele calamității naturale se numără și un fost fotbalist de la Chelsea Londra, actualmente la Hatayspor, Christian Atsu. Din fericire, acesta a fost găsit, totuși, în viață. Jucătorul de 31 de ani a supraviețuit sub dărâmături aproximativ 24 de ore, după ce blocul său s-a prăbușit ca urmare a cutremurului.  
„Christian Atsu a fost găsit. Are lovituri și a fost transportat la spital. Directorul nostru sportiv, Taner Savut, este, din păcate, încă sub dărâmături. Orașul Hatay s-a mobilizat exemplar. Ne apropiem de sfârșitul celor mai periculoase ore”, a declarat unul dintre oficialii lui Hatayspor, vicepreședintele Mustafa Özat, clubul fiind într-o regiune puternic afectată de cutremur.

Christian Atsu, care e căsătorit și are trei copii, joacă în Turcia din septembrie 2022, după ce a lăsat în urmă gruparea saudită Al-Raed. De-a lungul carierei, a mai îmbrăcat tricoul celor de la FC Porto, Rio Ave FC, Chelsea Londra, SBV Vitesse, Everton FC, AFC Bournemouth, Málaga CF și Newcastle United. Nici la naționala Ghanei nu a fost de lepădat, adunând 60 de selecții și înscriind de 10 ori. 
Un semnal de alarmă l-a tras și un alt om din club, antrenorul Volkan Demirel: „Aici este numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne! Trimiteți salvări! Nu putem să-i găsim pe cei apropiați. Nu putem face prea multe singuri. Situația este foarte rea și nu doar la Hatay, ci peste tot în jur. Vă rog, ajutați-ne, pentru numele lui Dumnezeu”.
Reamintim că, luni, un seism violent a lovit atât sudul Turciei, cât și Siria, țara vecină, producând pagube uriașe, agravate de clădirile construite neconform. Cutremurul s-a produs la o adâncime de circa 17,9 kilometri, în apropierea oraşului Gaziantep, cu aproximativ două milioane de locuitori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net