Un nou cutremur puternic în Turcia. Seismul a avut 7,5 grade pe scara Richter

Ultima actualizare:

Un nou cutremur a zguduit Turcia. La doar câteva ore de la seismul cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richeter, de luni dimineaţă, încă un cutremur puternic a făcut prăpăd în  Kahramanmaraş.

Un al doilea cutremur major, de magnitudine 7,5 potrivit USGS, s-a produs luni la prânz în aceeași regiune din Turcia lovită de seismele de luni dimineață.

În timp ce salvatorii căutau supraviețuitori printre dărâmăturile clădirilor prăbușite după seismul de ora locală 04.17, un nou cutremur a clătinat serios orașul Ekinozu, din provincia Kahramanmaraş, în sudul Turciei.

Observatorul Kandilli a anunțat magnitudinea acestei replici la 7,6 grade pe scara Richter. Acest ultim cutremur s-a produs la o adâncime de 16,4 km şi s-a înregistrat la ora locală 13.24. După doar opt minute a avut loc o replică de 5,5, iar la ora 13.35 a mai avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richeter.

Un nou cutremur a lovit Turcia

Cel de-al doilea cutremur major s-a produs la ora 12.24. Primul seism, cu epicentrul în districtul Pazarcik (provincia Kahramanmaraş), a avut loc la ora locală 04.17.

Un alt cutremur, cu magnitudinea 6,7, a avut loc în aceeaşi regiune, aproximativ zece minute mai târziu, la ora 4.28, la o adâncime de circa 9 kilometri, potrivit USGS.

Bilanțul victimelor continuă să crească de la oră la oră. La ora 13.00, înainte de al doilea seism puternic, aproximativ 1.400 de persoane și-au pierdut viața în Turcia și Siria. Totodată, peste 6.000 de persoane sunt rănite, iar aceste estimări vor continua să crească vertiginos.

România trimite 58 de salvatori în Turcia 

România răspunde apelului de sprijin venit din partea Turciei, după cutremurul devastator de luni dimineaţă şi trimite o echipă formată din 58 de persoane. 

Decizia a fost luată, luni, dimineață, după consultări între președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și șeful DSU, Raed Arafat.

„Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, în Turcia, țara puternic afectată de cutremurul de noaptea trecută.

Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autoritățile turce, precizând, totodată, că echipele de salvatori ale IGSU, împreună cu echipa medicală SMURD București (parte integrantă a INSARAG), alături de personalul Forțelor Aeriene Române din cadrul MAPN, sunt deja pregătite pentru desfășurarea acestei misiuni de sprijin”, informează IGSU.

17.000 de oameni au murit acum 24 de ani în Turcia

Tragedia de luni, 6 februarie, din Turcia este cea mai gravă de la cutremurul din 17 august 1999. Atunci, aproximativ 17.000 de persoane au decedat.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net