Cutremur devastator în Indonezia. Cel puțin 46 de morți și peste 700 de răniți

Ultima actualizare:

Cutremur în Indonezia. Cel puțin 46 de persoane au murit, iar aproximativ 700 sunt rănite. Seismul cu magnitudinea de 5,6 de grade pe scara Richter a zguduit Insula Java, anunță Digi24.

„Conform celor mai recente date, 46 de persoane au fost ucise... Circa 700 de persoane au fost rănite", a declarat șeful administrației din Cianjur, Herman Suherman.

„Majoritatea au fracturi după ce au rămas blocate sub dărâmăturile clădirilor", a mai declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al administraţiei din Cianjur.

Cutremurul din Indonezia s-a produs în apropierea orașului Cianjur, la aproximativ 100 de kilometri sud de Jakarta. Seismul a avut loc la ora locală 13:21 (06:21 GMT), iar epicentrul a fost localizat la o distanţă de 10 kilometri sud-vest de Cianjur, la o adâncime de 10 kilometri, Agenţiei de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică din Indonezia.

Cel puțin 20 de persoane au murit într-un spital

Herman Suherman a declarat postului de ştiri MetroTV că aproximativ 20 de persoane au murit într-un spital din regiune.

„Din informaţiile pe care le deţin în acest moment, numai în acest spital au murit aproape douăzeci de persoane şi cel puţin 300 primesc îngrijiri medicale", a precizat acesta.

Suherman a indicat, de asemenea, că rudele victimelor s-au adunat la spitalul Sayang, avertizând însă că bilanţul ar putea creşte, deoarece s-ar mai putea afla locuitori prinşi printre dărâmături. „Sunt numeroase familii în sate care nu au fost încă evacuate", a spus șeful administrației din Cianjur.

„Facem apel la oameni să rămână deocamdată în afara clădirilor, având în vedere că ar putea exista eventuale replici seismice”, a precizat directoarea agenţiei indoneziene de meteorologie, climatologie şi geofizică Dwikorita Karnawati.

Cutremurul din Insula Java vine la trei zile după un alt seism

Cutremurul este o replică a seismului de vineri, 18 noiembrie, care s-a produs în largul coastei de vest a Indoneziei, cu magnitudinea de 6,9, la aproximativ 212 kilometri sud-vest de oraşul Bengkulu.

Vineri, sistemul de alertă pentru tsunami al Indiei (IOTWMS) a estimat că seismul poate genera un tsunami în regiunea Oceanului Indian şi a afirmat că monitorizează situaţia şi va emite alte buletine, însă, la acel moment, nu a fost detectată nicio amenințare în acest sens, scrie adevărul.ro.

"În mod ciudat, nu am simţit absolut nimic. Eram încă afară, vorbeam cu vecinul meu şi nu ne-am dat seama că a fost un cutremur", a declarat un locuitor din Bengkulu, Hendri Tasparillo, pentru AFP.

Indonezia se află pe "Cercul de Foc" al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.

În ianuarie 2021, un seism cu magnitudinea de 6,2 a lovit insula Sulawesi, provocând peste 100 de decese şi lăsând mii de persoane fără adăpost, transformând clădirile într-o grămadă de metal deformat şi bucăţi de beton în oraşul de coastă Mamuju.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net