China retrăiește trecutul. Un seism puternic a lovit orașul Yaan

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter s-a produs în provincia Sichuan, din sud-vestul Chinei. 

Seismul a afectat comitatul Lushan, un centru aflat în apropierea orașului Ya'an. Epicentrul acestuia a fost la 17 kilometri

Cutremurul a trezit amintirile neplăcute a multor persoane, mulți dintre aceștia încă având traume din cauza cutremurului din 2013, unde peste 100 de persoane și-au pierdut viața și alte câteva mii au fost rănite. 

Citește și Două cutremure în ultimele 24 de ore, în România. În ce orașe s-au resimțit

Din fericire, până acum, nicio victimă nu a fost raportată în urma seismului. Totuși, multe persoane sunt îngrozite, din cauza posibilelor replici ce ar urma să vină după acest seism. 

Vezi și Patru cutremure în România, de la începutul anului!

China, zguduită puternic de cutremure

Acum 9 ani, cutremurul car es-a produs avea peste 7 grade pe scara Richter, iar mai multe orașe au fost sever afectate, printre care se numără: Lushan, Tianquan, Baoxing, Shimian și Yingjing. 

În urma seismului, peste 250.000 de case au fost distruse, peste 200 de persoane și-au pierdut viața, iar 2 milioane au fost afectați de cutremur.

În timpul evenimentului de acum 9 ani, mai multe imagini ce au apărut în presa din China au arătat clădiri distruse și oameni ce erau tratați în corturi, în afara spitalului. Din cauza seismului, apa curentă și electricitatea au fost grav afectate. 

În primele ore de la seism, premierul Chinei s-a deplasat de urgență în zonele afectate, cu elicopterul, pentru a susține persoanele ce au fost afectate de cutremur.

„Sub conducerea puternică a partidului și a guvernului, atâta timp cât suntem uniți ca unul și conducem operațiunile de salvare într-un mod științific, vor fi condiții pentru a minimiza pierderile până la cel mai scăzut grad și vom trece peste acest dezastru.”, a declarat, în 2013, premierul chinez.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
Brad Pitt (5) jpg
andreea esca 6 png
tanara dezbracata in pat jpg
cub anda calin png
fiii lui adrian nastase jpg
elevi cursuri
Armata Roşie Fototeca Online a Comunismului Românesc
image
image
image
image
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg