Patru cutremure în România, de la începutul anului!

Ultima actualizare:

Luni, 3 ianuarie, două cutremure de intensitate medie au avut loc în zona seismică Vrancea și în Buzău. De asemenea, alte două seisem s-au produs în primele două zile ale anului, pe 1 și 2 ianuarie.

Două cutremure au avut loc pe 3 ianuarie Foto: arhivă
Două cutremure au avut loc pe 3 ianuarie Foto: arhivă

România a fost zguduită de două cutremure luni, 3 ianuarie. Primul seism s-a produs la ora 8:36. Cutremurul a avut o magnitudine medie, de 3,3 pe scara Richter. Acesta s-a produs la o adâncime de 129 de kilometri, în zona seismică Vrancea.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75km E de Brasov, 90km NE de Ploiesti, 104km S de Bacau, 117km V de Galati, 118km V de Braila, 141km N de Bucuresti, 161km NE de Pitesti, 184km SV de Iasi, 189km E de Sibiu, 206km N de Ruse.

Cel de-al doilea cutremur a avut loc la ora 9:34. Aparatele au înregistrat o adâncime de 11 kilometri. Acest seism a avut o magnitudine de 2 grade pe scara Richter și a fost un cutremur de suprafrață. A avut epicentrul în județul Buzău.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 73km E de Ploiesti, 84km V de Braila, 96km SV de Galati, 98km NE de Bucuresti, 120km SE de Brasov, 157km NE de Ruse, 163km S de Bacau, 165km E de Pitesti, 169km NV de Constanta, 223km N de Varna.

Alte două cutremure au avut loc la începutul anului

Nu sunt singurele cutremure care au avut loc în acest început de an. În primele două zile ale anului s-au mai produs două cutremure cu magnitudini medii, respectiv de 3,4 și 3,7 pe scara Richter. Din fericire, nu au existat pagube materiale sau victime.

La sfârșitul anului, respectiv pe 23 decembrie, a mai avut loc un cutremur de intensitate relativ mică. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe. Acesta s-a produs la o adâncime de 126 km. Cutremurul a avut o magnitudine de 3.3 grade pe scara Richter

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net