Două cutremure în ultimele 24 de ore, în România. În ce orașe s-au resimțit

Ultima actualizare:

Un nou cutremur s-a produs, luni dimineaţă (14 martie), în zona seismică Vrancea, acesta având magnitudinea 4.3 şi intensitatea III. Este al doilea seism înregistrat în ultimele 24 de ore, după cel de 4,2 grade, de duminică noaptea. 

cutremur jpeg

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță că un nou seism s-a produs luni, la ora 09:32:09, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea. Acesta a avut magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter, la adâncimea de 100 de kilometri. Seismul de luni dimineață a avut intensitatea III.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 77 km est de Brașov, 96 km sud de Bacău, 97 km nord-est de Ploiești, 117 km vest de Galați, 119 km nord-vest de Brăila, 148 km nord de București, 167 km nord-est de Pitești, 177 km sud-vest de Iași, 190 km est de Sibiu și 213 km nord de Ruse (Bulgaria).

Acesta este al doilea cutremur produs în ultimele 24 de ore în Vrancea, după cel cu magnitudinea 4,2 care a avut loc, în noaptea de duminică spre luni, la ora 00:31:06.

Ce trebuie să faci în caz de cutremur

Autoritățile din România au publicat numeroase informări despre cum trebuie să procedăm în cazul unui cutremur. Cel mai important, nu trebuie să fugiți pe scări și să nu folosiți liftul.

  • Rămâi pe loc, nu încerca să ieşi afară şi nu te duce pe balcon;
  • Adăposteşte-te sub o masă, un birou sau o piesă solidă de mobilier şi ţine-te bine de ea;
  • Aşază-te ghemuit lângă un perete interior;
  • Protejează-ţi capul şi faţa;
  • Îndepărteză-te de ferestre, geamuri, oglinzi, mobilier înalt, aparate de iluminat;
  • Nu utiliza liftul! Dacă eşti în lift, apasă butonul de urgenţă. Când ascensorul se opreşte, ieşi cât mai repede posibil şi adăposteşte-te într-un loc sigur;
  • În exteriorul clădirii dacă ești, adăposteşte-te într-un loc sigur, departe de ferestre, clădiri, poduri, cabluri electrice sau stâlpi;
  • Rămâi în autoturism;
  • După încetarea cutremurului, nu ieşi din maşină dacă au căzut în jur cabluri electrice. În acest caz, aşteaptă forţele de intervenţie; 
  • Opreşte-te într-un loc sigur fără a bloca. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net