Misterioasa cutie a lui Pelé: acum 28 de ani a ordonat să fie deschisă când va muri

Pelé a plecat dintre noi la 82 de ani, după o luptă de peste un an împotriva cancerului. Și, la scurt timp după vestea tristă că nu mai e, a ieșit la iveală o poveste misterioasă, despre o cutie neagră, pe care legendarul fotbalist brazilian a lăsat-o în vestiarul lui Santos, echipa căreia și-a dedicat aproape întreaga carieră.

Pelé lasă în urmă performanțe incredibile în „sportul rege” (FOTO: Getty Images)
Pelé lasă în urmă performanțe incredibile în „sportul rege” (FOTO: Getty Images)

Clubul la care Pelé a evoluat, între 1956 și 1974, a ținut-o sub cheie, întocmai cum era dorința fostului jucător, care a dat ordin să fie deschisă doar după moartea sa. Între timp, antrenorul secund al clubului mexican Atlético San Luis, Gustavo Leal, a povestit: „Am fost în vestiarul celor de la Santos și nimeni nu stătea pe locul lui Pele. Are un spațiu unde a pus niște lucruri, imediat după ultimul meci jucat la Santos. A pus ceva într-o cutie neagră pe care a încuiat-o în dulap și a transmis că poate fi deschisă doar când el nu va mai fi. Sunt curios ce găsim acolo”.

Doar că, potrivit președintului clubului Santos, Andrés Rueda, oamenii de acolo nu știu cum ar putea avea acces la conținutul cutiei: „Nimeni din club nu are însă cheia pentru a deschide cutia. Nu ne-am gândit niciodată să facem asta. Vom vorbi cu familia și vom decide ce vom face: vom vedea dacă acest mister va avea o soluție sau dacă va rămâne așa”.

Pelé a murit, pe 29 decembrie 2022, după o lună în care fusese trecut pe îngrijire paliativă, după ce corpul său nu mai răspundea tratamentului împotriva cancerului. Cel supranumit „Regele” a fost diagnosticat, în 2021, cu cancer de colon, iar din acel moment, s-a luptat neîncetat. Rămâne în istorie drept cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, titulatură ilustrată de cele 1.282 de goluri înscrise, de-a lungul carierei și de performanța de a fi triplu campion mondial în tricoul Braziliei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net