Premieră istorică: Campionatul Mondial se va organiza în ținuturile saudite

După multiple încercări, Arabia Saudită se poate mândri că a reușit, în sfârșit, să primească aprobarea pentru organizarea unei ediții de Campionat Mondial.

Campionatul Mondial din 2034 va fi în Arabia Saudită (FOTO: Getty Images)
Campionatul Mondial din 2034 va fi în Arabia Saudită (FOTO: Getty Images)

Confirmarea a venit chiar prin „vocea” președintelui FIFA, Gianni Infantino, care a postat, marți un mesaj în social media, spunând că turneul final din 2034 al Cupei Mondiale a fost decis și punând accentul pe faptul că viitoarele ediții vor fi găzduite de 10 țări pe cinci continente, așa încât putem vorbi, într-adevăr, despre faptul că fotbalul devine global. 

„Fotbalul devine cu adevărat global”

„Cel mai mare spectacol de pe Pământ va fi organizat de Canada, Mexic şi Statele Unite ale Americii în 2026 - în America de Nord. Următoarele două ediţii ale Cupei Mondiale vor fi găzduite în Africa (Maroc) şi în Europa (Portugalia şi Spania) - cu trei meciuri aniversare jucate în America de Sud (Argentina, Paraguay şi Uruguay) - în 2030 şi în Asia (Arabia Saudită) în 2034. Trei ediţii, cinci continente şi zece ţări implicate în organizarea de meciuri în cadrul turneului - asta înseamnă că fotbalul devine cu adevărat global!”, a notat Gianni Infantino pe contul său de Instagram, despre viitoarele ediții de la Campionatul Mondial.
Etapele desemnării țărilor gazdă au fost supervizate de Consiliul FIFA, unde sunt reprezentate toate cele şase confederaţii, în urma unui dialog de lungă durată. „Fotbalul uneşte lumea ca niciun alt sport, iar Cupa Mondială este vitrina perfectă pentru un mesaj de unitate şi incluziune, oferind totodată o ilustrare importantă a modului în care culturi diferite pot fi împreună şi pot învăţa şi se pot înţelege mai bine. În timp ce trăim într-o lume din ce în ce mai divizată şi mai agresivă, arătăm încă o dată că fotbalul, principalul sport global, uneşte ca nimic altceva. Cu toţii avem nevoie de aceste ocazii de unitate, iar viitoarele Cupe Mondiale oferă o forţă unică pentru bine”, a conchis Gianni Infantino. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Minge fotbal (Getty Images) jpg
Dezbatere Historia: Încep Jocurile Olimpice, ce se întâmplă cu războiul? VIDEO jpeg
Andrey Rublev (EPA) jpg
Max Verstappen, Formula 1 (EPA) jpg
Echipa nationala de rugby a Romaniei (Sportpictures) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
olivia cucos jpeg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net