Unde se joacă, până la urmă, Israel-România, din preliminariile EURO2024

Ultima actualizare:

După mai multe încercări, reprezentativa Israelului a reușit, în sfârșit, să găsească o soluție pentru meciul României, care contează pentru preliminariile EURO 2024. Dacă prima variantă, cea din Cipru, a picat, atenția israelienilor s-a îndreptat spre Ungaria - primul oraș luat în calcul a fost Budapesta, dar opțiunea nu s-a concretizat, așa că, a apărut în peisaj Debrețin. În cele din urmă, însă, meciul de fotbal se va juca la Felcsút un mic oraș, aflat la 50 de kilometri de Budapesta. 

România se va duela cu Israel în Ungaria (FOTO: Sportpictures)
România se va duela cu Israel în Ungaria (FOTO: Sportpictures)

Astfel, naționala lui Edi Iordănescu se va duela cu Israel pe stadionul clubului Akademia Pușkaș, Pancho Arena, care are o capacitate de 3.400 de locuri, fiind inaugurat în anul 2014. Deocamdată, nu se știe dacă meciul se va disputa cu sau fără spectatori, urmând să fie luată  o decizie în acest sens. 
De altfel, programul Israelului a suferit retușuri: duelul dintre Kosovo și Israel, inițial antamat pentru 15 octombrie, a fost reorganizat pentru 12 noiembrie, iar partida dintre Israel și Elveția se va disputa trei zile mai târziu. Naționala Israelului va avea o perioadă cel puțin solicitantă, dat fiind faptul că va juca nu mai puțin de patru meciuri în 10 zile, în intervalul 12-21 noiembrie: pe 12 noiembrie va întâlni Kosovo, pe 15 noiembrie va înfrunta Elveția, pe 18 noiembrie va juca împotriva României și, în cele din urmă, pe 21 noiembrie se va confrunta cu reprezentativa din Andorra. 

România, lider în grupa sa - peste Elveția

Reamintim că Israel nu își poate juca meciurile pe teren propriu din cauza războiului din țară, în timp ce Belarus evoluează în Ungaria, ca urmare a sancțiunii primite de la UEFA pentru susținerea Rusiei în războiul din Ucraina.
România conduce grupa sa (16p), având un punct distanță față de Elveția (15p), care are un meci mai puțin disputat, urmând Israel (11p) cu cele două partide de recuperat, Kosovo (7p) tot cu un meci în minus, Belarus (6p) și Andorra (2p). Drumul „tricolorilor” spre EURO2024 va avea deznodământ, pe 21 noiembrie, în urma meciului programat la 21.45, în care România va întâlni Elveția, pe Arena Națională. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
novak djokovic jpg
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net