Primele declarații ale lui Luis Díaz, după răpirea familiei sale în Columbia

Ultima actualizare:

Situația fotbalistului legitimat la Liverpool FC devine tot mai tensionată, după ce tatăl său a fost răpit, în luna octombrie, de către ultima grupare de gherilă din Columbia. Luis Díaz a transmis, duminică seară, un mesaj disperat către cei care i-au răpit tatăl, implorându-i să îl elibereze. 

Luis Díaz i-a dedicat tatălui său răpit în Columbia ultimul gol pentru Liverpool FC (FOTO: Facebook)
Luis Díaz i-a dedicat tatălui său răpit în Columbia ultimul gol pentru Liverpool FC (FOTO: Facebook)

„Astăzi, nu vă vorbeşte jucătorul de fotbal, astăzi vă vorbeşte Lucho Díaz, fiul lui Luis Manuel Díaz. Mane, tatăl meu, este un muncitor neobosit, stâlpul familiei noastre şi a fost răpit. Cer ELN să îl elibereze pe tatăl meu, cât mai curând posibil şi cer organizaţiilor internaţionale să intervină pentru eliberarea sa. Cu fiecare secundă, cu fiecare minut, suferinţa noastră creşte. Mama mea, fraţii mei şi cu mine suntem disperaţi, îngrijoraţi şi nu avem cuvinte pentru a descrie ceea ce simţim. Această suferinţă se va sfârşi doar atunci când îl vom avea înapoi acasă. Vă implor să îl eliberaţi imediat, respectându-i integritatea şi punând capăt acestei aşteptări dureroase, cât mai curând posibil. În numele iubirii şi al compasiunii, vă cerem să vă reconsideraţi acţiunile şi să ne ajutați să îl primim înapoi. Le mulţumesc columbienilor şi comunităţii internaţionale pentru sprijinul primit, vă mulţumesc pentru atâtea manifestări de afecţiune şi solidaritate în acest moment dificil pe care îl trăiesc multe familii din ţara mea”, este mesajul lui Luis Díaz, postat în social media. Presa internațională notează că există indicii potrivit cărora tatăl fotbalistului ar fi fost răpit din greșeală și că sunt șanse mari să fie eliberat, în curând. 

 „Libertad para papá”, mesajul din momentul sărbătoririi golului

Cu toate că era de așteptat să ia o pauză de la meciurile oficiale, o perioadă, Luis Díaz a fost pe teren, duminică, în deplasarea împotriva echipei Luton Town FC (1-1), în care a și marcat, sărbătorind reușita printr-un tricou cu mesajul „Libertad para papá”.
Reamintim că părinții lui Luis Díaz, Luis Manuel Díaz şi Cilenis Marulanda, au fost răpiți, la finele lunii octombrie, pur și simplu, de mai mulți bărbaţi înarmaţi într-o benzinărie, pe când se aflau în Barrancas, în nordul statului columbian La Guajira, o regiune deşertică din apropierea Venezuelei. La scurt timp, mama fotbalistului a fost eliberată, însă faptul că totul s-a produs într-o regiune recunoscută pentru grupurile armate, care fac contrabandă şi trafic cu cocaină și că, potrivit informațiilor oferite de familie, tatăl lui Luis Díaz a primit o serie de amenințări, înainte de răpire, provoacă îngrijorări suplimentare. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net