Rămâne în închisoare: decizia din cazul lui Dani Alves, acuzat de viol

Ultima actualizare:

Situația lui Dani Alves se prelungește, fotbalistul brazilian rămânând în închisoare, în ciuda încercărilor repetate ale echipei sale de apărare de a-l elibera. Fostului jucător legitimat la FC Barcelona şi al Paris Saint-Germain, care aşteaptă să fie judecat pentru viol în Spania, i-a fost respinsă cea de-a treia cerere de eliberare provizorie, judecătorul responsabil de cazul său aproximând că riscul de a fugi este prea mare.

Dani Alves rămâne în închisoare (FOTO: Getty Images)
Dani Alves rămâne în închisoare (FOTO: Getty Images)

La aproape un an de când s-ar fi produs agresiunea sexuală, Tribunalul din Barcelona a decis că Dani Alves va fi judecat pentru viol, aflându-se în închisoare, de la începutul acestui an, după ce a fost acuzat că a violat o femeie în toaleta unui club de noapte din Barcelona, pe 30 decembrie 2022, parchetul spaniol cerând nouă ani de închisoare pentru sud-american. 
Potrivit tribunalului spaniol, declaraţiile victimei şi ale martorilor, precum şi rapoartele de expertiză, au fost elocvente pentru a-l trimite pe brazilian în judecată pentru agresiune sexuală. „La ora actuală, considerăm că există suficiente indicii raţionale pentru a accepta deschiderea procesului în termenele solicitate de ministerul public şi de acuzarea privată”, se arată, însă, în ordonanţa tribunalului.

Și-a schimbat declarația de numeroase ori

Reamintim că Dani Alves se află în arest, încă din 20 ianuarie, răstimp în care și-a schimbat declarațiile de nenumărate ori. Dacă prima dată a susținut ferm că nu o cunoștea pe femeie, în cele din urmă, a admis că a avut o relaţie sexuală cu tânăra care îl acuză, susținând că ar fi fost consimţită, în ciuda indiciilor serioase, care îl incriminează pe fotbalistul brazilian. De-a lungul analizării cazului, presa internațională a consemnat o serie de imagini video, în care se poate observa cum fotbalistul forțează o serie de gesturi intime, pe care femeia le respinge vehement. În urma acuzelor de viol și a schimbării declarațiilor, Dani Alves a fost părăsit de jumătatea sa și a rămas fără echipa de club la care activa.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Guadalupe Porras (EPA) jpg
Statuie Dani Alves (X, Twitter) jpg
FCSB FC Botosani (Sportpictures) SITE jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
Minge fotbal (Getty Images) jpg
Dani Alves (EPA) jpg
generatia de aur nationala romaniei
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net